Concert Kiss la Bucuresti

1469

Americanii de la Kiss au anuntat datele turneului european, intitulat “End Of The Road”. Acesta va incepe pe 1 iunie 2022, in Dortmund, Germania si se va incheia pe 21 iulie 2022, in Amsterdam, Olanda.

Se pare ca fanii din Romania au parte de o surpriza de proportii deoarece Kiss va concerta pe 16 iulie 2022, la Romexpo, Bucuresti.

Trupa Kiss a luat nastere in anul 1973 in New York si combina mai multe genuri muzicale, de la hard rock la heavy metal si glam rock, fiecare dintre acestea fiind predominante intr-o anumita perioada din cariera formatiei. Formatia a atras atentia initial prin costumele de scena cu totul iesite din comun, machiaj si decoruri de scena speciale, incluzand efecte pirotehnice.

Formula originala si cea mai cunoscuta a celor de la Kiss a fost compusa din basistul si vocalul Gene Simmons, chitaristul si vocalul Paul Stanley, Ace Frehley (chitara si voce) si Peter Criss (baterie si voce). Cei patru si-au luat nume de scena inspirandu-se dupa personaje din desene animate. Astfel, Simmons a devenit The Demon, Stanley – The Star Child, Frehley – The Space Man si Criss – The Cat Man.

Cu numeroase albume certificate platina, si vanzari de peste 80 de milioane de discuri, Kiss este considerata una dintre cele mai influente si bine vandute trupe din toate timpurile. In luna aprilie 2014, cei patru membrii originali Kiss au fost inclusi in Rock and Roll Hall of Fame.

In prezent componenta trupei este Paul Stanley, Gene Simmons, Eric Singer si Tommy Thayer.