Cele doua concerte Atheist din Romania au fost reprogramate

18

Ca urmare a situatiei create de epidemia de coronavirus Covid-19, Atheist (technical death metal, progressive metal) a decis reprogramarea intregului turneu european, “Enthralled in Europe“, inclusiv cele doua concerte din Romania, Cluj Napoca si Bucuresti.

Biletele achizitionate pana in acest moment raman valabile pentru noile date care sunt: 6 februarie 2022 – Form Space, Cluj-Napoca si 7 februarie 2022, Quantic, Bucuresti. Americanii sunt insotiti de cei de la Cadaver, Svart Crown si From Hell.

Atheist a luat nastere in 1984, sub numele Oblivion (ulterior transformat in R.A.V.A.G.E). “Piece Of Time“, albumul de debut al grupului, a fost lansat in 1988 si a devenit rapid un disc considerat drept piatra de temelie pentru viitorul val al formatiilor de metal. In 1991 a urmat un al doilea album intitulat “Unquestionable Presence“, inregistrat alaturi de celebrul basist Tony Choy.

Atheist s-au destramat pentru prima data in 1992 iar in 1993 s-au intors pentru a inregistra un al treilea album intitulat “Elements“. In 2008, Atheist au revenit in atentia publicului pentru o serie de concerte de reuniune urmate de un nou album initulat “Jupiter” (2010), lansat via Season Of Mist.

Atheist este recunoscuta pentru abilitatea de a combina metalul extrem cu muzica progresiva, jazz, thrash si chiar fusion. Alaturi de nume precum Death sau Cynic, Atheist sunt considerati drept parintii genului progressive/death.