Sonata Arctica sustine doua concerte in Romania

20

Formatia Sonata Arctica (power metal) va sustine la sfarsitul anului doua concerte in Romania.

Astfel pe 22 noiembrie trupa va canta in clubul Quantic din Bucuresti iar pe 23 noiemrie in clubul Form Space din Cluj-Napoca. Biletele se pot cumpara de pe iabilet.ro iar in deschidere va evolua Eleine.

Poze concert Sonata Arctica la Metalhead Meeting 2018!

Sonata Arctica are o activitate de 26 de ani pe scena metal internationala. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de catre Marko Paasikoski, Jani Liimatainen si Tommy Portimo, iar la scurt timp in formatie au venit Pentti Peura si Tony Kakko. Initial formatia s-a numit Tricky Beans iar apoi Tricky Means si cantau hard rock.

Ulterior si-au schimbat stilul spre power metal, fiind influentati de Stratovarius, iar apoi la cerintele casei de discuri Spinefarm cu care semnasera pentru 3 albume si-au schimbat si numele in Sonata Arctica.

De-a lungul timpului trupa a avut colaborari cu artisti precum Johanna Kurkela, artista care a pornit proiectul Auri alaturi de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius si Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius.

Eleine vin din Suedia si sunt activi pe scena metal nordica din 2014. Pana acum au lansat trei album de studio si un EP, cel mai recent material, “Dancing in Hell” fiind disponibil din 2020. Stilul abordat de formatie este symphonic metal.

Pana in prezent au impartit scena cu formatii precum Moonspell, W.A.S.P., Arch Enemy sau Myrath si au fost cap de afis al festivalului Loud & Metal Mania 2017 din Tokyo, Japonia.