Dordeduh a lansat un nou single, Descant – Lyric Video

217

Dupa aparitia piesei “Desferecat“, DorDeDuh a lansat al doilea single extras de pe viitorul album de studio, intitulat “Har”. Este vorba despre un lyric video pentru melodia “Descânt” care poate fi ascultata mai jos.

“Har” va fi lansat pe 14 mai 2021, sub egida Prophecy Productions iar artwork-ul este realizat de Costin Chioreanu, de la Twilight13media (Sigh, Kataklysm, Green Carnation, At the Gates, Bloodway, Mayhem, Enslaved, Arcturus, Arch Enemy).

Dordeduh a sustinut pe 26 octombrie 2019, in clubul Quantic un concert aniversar prin care a sarbatorit 10 ani de activitate muzicala, 10 ani de cand s-a incheiat capitolul Negura Bunget si a inceput noua calatorie muzicala sub numele de Dordeduh.

Poze concert Dordeduh – Ten Years Anniversary!

Tracklist “Har”:

1. Timpul intailor
2. In vielistea uitarii
3. Descant
4. Calea magilor
5. Vraci de nord
6. Desferecat
7. De neam vergur
8. Vaznesit

Dordeduh s-a infiintat in 2009, numele trupei fiind format din cuvintele “dor” si “duh”.

“Dor” este un cuvant ce nu poate fi tradus in alta limba, fiind dorinta si in acelasi timp lipsa pentru ceva (persoana, loc), un sentiment profund nostalgic, iar “duh” sau “spirit” e viata, e rasuflare, este existenta materiala primordiala care a creat universul, e partea imateriala sau starea fiecarei fiinte vii.

“Fiind compusa din aceste doua cuvinte, DorDeDuh inseamna “dorinta pentru spirit”. Este cautarea umana fara sfârsit a spiritului, a sacrului, a valorilor sufletului. Scopul nostru este de a lega aceste doua cuvinte la valorile semnificative care ne fac oameni, topind impreuna sufletul si spiritul. Modul in care se aliniaza experientele personale cu propriul suflet, felul in care se relationeaza cu Universul, modul in care cineva percepe si integreaza, prin intentie, Transcendenta continua care curge, ceea ce defineste diferite niveluri ale omenirii intr-o persoana, ceea ce face un om”, isi definesc chiar ei numele trupei.