God Is An Astronaut a lansat videoclipul noului single, Adrift

65

God Is An Astronaut a lansat astazi, 12 februarie 2021, noul album intitulat “Ghost Tapes #10“. Cu aceasta ocazie trupa ofera fanilor videoclipul piesei “Adrift“.

Discul, primul dupa o pauza de patru ani, contine 7 piese in maniera binecunoscuta, post-rock, in timp ce coperta este realizata de David Rooney.

Tracklist “Ghost Tapes #10”:

1. Adrift
2. Burial
3. In Flux
4. Spectres
5. Fade
6. Barren Trees
7. Luminous Waves

God Is an Astronaut este o trupa irlandeza de post-rock instrumental infiintata in 2002, an in care a fost lansat si albumul de debut, “The End of the Beginning”. Acesta a iesit pe piata sub propriul label, Revive Records, decizie ce le-a permis sa detina integral controlul creativ asupra materialului.

Discul a fost urmat de alte opt albume de studio: “All Is Violent, All Is Bright” (2005), “A Moment of Stillnes” (2006), “Far from Refuge” (2007), “God Is an Astronaut” (2008), “Age of the Fifth Sun” (2010), “Origins” (2013), “Helios | Erebus” (2015) si “Epitaph” (2018), ce au consolidat pozitia grupului in clasamentul celor mai bune trupe de rock instrumental din lume.

Fiecare album God Is an Astronaut a fost construit ca un “instantaneu sonic” al personalitatii grupului la momentul inregistrarii acestuia, muzica lor combinand cu succes diferite influente, de la krautrock a la Tangerine Dream, pana la post-rock si chiar space rock-ul facut de Pink Floyd.