Noul album Akral Necrosis poarta numele The Greater Absence

32

Akral Necrosis lanseaza cel de-al treilea album de studio, intitulat “The Greater Absence”, pe 25 septembrie 2020, in cadrul unui concert special, singurul pe care trupa il va sustine in acest an.

Evenimentul va avea loc in gradina de vara a clubului Quantic cu un numar limitat de participanti. Pretul unui bilet este de 40 de lei, in ziua evenimentului va fi de 50 de lei, si se poate achizitiona de pe iabilet.ro.

The Greater Absence” este rodul a peste 3 ani de lucru si are o durata de peste o ora, fiind cel mai lung material produs de trupa bucuresteana. Albumul a fost mixat si masterizat de catre Andrei “Oase” Spataru la OsimetriC Productions.

Conceptul sau dezvolta un fir narativ care urmareste actiunile unui personaj obsedat de ocult si care descopera ca abordarea superficiala a necunoscutului poate avea consecinte neasteptate.

Pana la concertul de lansare va invitam sa cititi un intervu cu cu Octav Medis despre black metal!

Tracklist “The Greater Absence”:

01. Silent Altar
02. Oldd Mirror
03. Intonation
04. In Nightmare Shades
05. Man in the Cauldron (album version)
06. Third Curse
07. Revamping the Inside
08. Plaguebound
09. I See the Bright Lights
10. Damnatio Memoriae

Artwork-ul albumului “The Greater Absence” este creat de Constantin Bodescu si surprinde perfect atmosfera materialului. Booklet-ul a primit, de asemenea, un tratament special din partea artistului – cei mai curiosi dintre ascultatori vor descoperi intre filele sale o serie de enigme.

Intr-o nota atipica, trupa are un invitat special pe “The Greater Absence”. David Topala, unul dintre cei mai interesanti tineri poeti din Romania, este prezent pe material cu un poem nepublicat care este redat in fragmente pe trei dintre piesele albumului.

Povestea albumului va reaminti ascultatorilor de titlurile clasice King Diamond, dar se indeparteaza de caile batatorite printr-un melanj aparte de reflectii si influente. Personajul principal al albumului este un ignorant ambitios, patetic in cautarea sa de a releva misterele celor nevazute si ale vietii de dupa.

Parcursul protagonistului este, in fapt, o alegorie a practicilor contemporane adoptate tot mai des in circuitul mainstream care transforma black metal-ul intr-un produs de consum, apelandu-se la un mercantilism isteric pentru a se plasa tricouri si cd-uri. Anumite parti ale expunerii sunt inspirate de capodopera lui Ingmar Bergman, “Vargtimmen”, iar epilogul prezinta o viziune teribila a destinatiei finale a sufletului uman, perspectiva care se delimiteaza de conceptele raiului si iadului sau de certitudinea suprimararii totale a oricarei forme de constienta.