Concert Mayhem si Mortiis in Kruhnen Musik Halle

452

Mayhem, legenda black metal-ului norvegian, va concerta alaturi de Mortiis pe 12 martie 2021, in Kruhnen Musik Halle din Brasov. Biletele se pot achizitiona de pe iabilet.ro.

Mayhem este un etalon pentru scena black metal mondiala si a fost fondata in 1984, la Oslo, de catre Euronymus, Mannheim si Necrobutcher.

Mayhem a fost puternic influentata de trupe precum Bathory, Venom, Slayer, Celtic Frost si Hellhammer, iar numele a fost luat dupa piesa “Mayhem with Mercy”, semnata Venom.

Daca la inceput Mayhem a pornit ca o trupa de death metal, in foarte scurt timp aceasta si-a schimbat orientarea fiind una dintre formatiile care a pus bazele genului muzical black metal.

Primul material discografic a fost EP-ul “Deathcrush” lansat in 1987, iar de atunci, in cei 36 de ani, norvegienii au scos 6 albume de studio. Chiar daca pentru multa lume acestea inseamna foarte putin pentru intreaga cariera, ceea ce reprezinta acestea pentru muzica black metal inseamna enorm.

O foarte mare atentie este data actului scenic, dupa cum declara membrii formatiei, multe dintre show-urile trupei gravitand in jurul unor subiecte extrem de sensibile: moartea si religia.