Concertul Judas Priest de la Bucuresti a fost reprogramat

194

Ca urmare a situatiei create de epidemia de coronavirus Covid-19, concertul pe care formatia americana Judas Priest urma sa-l sustina in Romania pe 21 iulie 2020, la Arenele Romane a fost reprogramat pentru data de 20 iulie 2021. Biletele cumparate raman valabile pentru noua data.

Poze concert Judas Priest la Romexpo 2018!

Judas Priest este cu siguranta una dintre legendele scenei metal internationale. Cu peste 40 de ani de activitate, cu un Grammy castigat pentru “Best Metal Performance” si cu ultimul material, “Redeemer of Souls” pe prima pozitie in US Billboard Top 200, Judas Priest tine in continuare stindardul sus dupa cele 4 decenii de activitate.

Turneul celebreaza 50 de ani de activitate a britanicilor asa ca fanii vor avea parte de un setlist croit pe istoria pline de hituri a trupei. Judas Priest vor veni la Arenele Romane cu o productie demna de o asemenea aniversare.

Formata la inceputul anilor ’70 in Birmingham de catre K.K. Downing si Ian Hill, in ’74 li s-a alaturat Rob Halford si Glenn Tipton astfel cristalizandu-se nucleul trupei. Dupa cateva incercari discografice precum ‘Rocka Rolla’ si ‘Sad Wings of Destiny’, au urmat 4 albume care au transformat Judas Priest intr-o formatie etalon. Tot Judas a fost una dintre primele formatii care au popularizat hainele si accesoriile din piele in randul comunitatii metal. Anii ’80 aduc deja maturizarea formatiei cu albume precum ‘British Steel’, ‘Point of Entry’, ‘Screaming for Vengance’ si ‘Defenders of the Faith’. A doua jumatate a anilor ’80 i-a gasit pe Judas Priest abordand o latura mai melodica a hard rock-ului cu albume precum ‘Turbo’ si ‘Ram it Down’.

Totul a culminat cu “Painkiller” in 1990, album considerat de multi specialisti dar si fani ca fiind cheia de bolta a discografiei britanicilor. Cel mai recent albul al trupei, “Firepower“, lansat in 2018, a dus trupa din nou in topuri iar turneul britanicilor a facut inconjurul lumii, inclusiv la Bucuresti la Romexpo.