9 Aug 2022

Urmareste noul videoclip Vita de Vie, 84-85 Muzica nu moare niciodata

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Vita de Vie a lansat videoclipul noului single, “84-85 Muzica nu moare niciodata” care este un takeover al melodiei “84 – 85”, de la Subcarpati.

“Anul trecut am facut un battle muzical cu Subcarpati, eveniment in cadrul caruia trebuia sa interpretam cateva melodii de-ale lor, in stilul nostru. Inca de la prima auditie, “84 – 85” ne-a intrat adanc in suflete si nu a mai iesit. Am reusit sa o reorchestram intr-o varianta care ni se potriveste manusa si care cred ca evidentiaza frumusetea ei universala” a declarat Adrian Despot.

Cantecul are la baza o veche melodie lautareasca, Cristina, care a mai fost adaptata de Maria Raducanu si Robin and the Backstabbers.

“E foarte interesant cum cel putin 4 artisti, din zone muzicale total diferite, au fost atrasi de-a lungul timpului de acest cantec, aparent banal. E ceva acolo care ne-a strans pe toti ca pe niste insecte in jurul becului. Pe noi ne-a “virusat” varianta Subcarpati, care se indeparteaza sensibil de original. De la ei am preluat si am dus lucrurile mai departe, ca un fel de “telefonul fara fir”. Si poate ca varianta noastra va genera la randul ei alte variante si va influenta alti artisti. De aici si titlul piesei, Muzica nu moare niciodata.Tehnic, am realizat un cantec foarte intens si foarte dens in influente. Este bazat pe o veche melodie lautareasca, innobilata cu accente folclorice romanesti si bizantine, armonizata in stil celtic, pe un fond ritmic southern rock. La o prima citire a insiruirii de mai sus, pare ca elementele enumerate nu au nicio legatura intre ele. Dar da play si ai sa vezi cum lucrurile incep sa se lege ca prin magie, nimic nefiind fortat, totul curgand de la sine cursiv, intr-un mod metafizic, ancestral. Tocmai din cauza acestei diversitati multiculturale, in cadrul lansarii vom face o “disectie” a piesei, botezata Walkthrough. Vom extrage pe rand toate temele si le vom exemplifica live, povestindu-le originile si influentele, reasambland apoi piesa pe layere. Poate astfel vom descoperi impreuna ce ne fascineaza pe toti la acest cantec. Si daca tot o sa avem instrumentele cu noi, posibil sa va mai cantam ceva”, a mai adauat Adrian Despot.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

The Mars Volta a lansat piesa Vigil – Audio

Formatia The Mars Volta revine dupa o lunga pauza, mai exact 10 ani, cu lansarea unui nou album de...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X