Helevorn concerteaza la Metal Gates Festival

23

Formatia spaniola Helevorn (doom/gothic metal) este noua trupa confirmata de Final Step Productions pentru editia din acest an a festivalului Metal Gates Festival. Evenimentul, ajuns la editia cu numarul patru, va avea loc in perioada 15 – 17 octombrie 2020, in clubul Quantic din Bucuresti.

Biletele (Presale 1) se pot achizitiona la pretul de 190 lei de pe iabilet.ro iar pana in prezent la Metal Gates Festival vor mai concerta Nightrage, Haunted, Famyne si Varathron.

Helevorn a luat fiinta in 1999 in Palma de Mallorca (Spania), primul album de studio, “Fragments”, fiind lansat in anul 2005. In 2006, trupa a fost invitata sa apara pe un disc tribut Katatonia, intitulat “December Songs”, pentru ca in 2010, sa apara albumul secund, “Forthcoming Displeasures“.

Pe 22 septembrie 2014, Helevorn lanseaza cel de al treilea album de studio “Compassion Forlorn“, acesta fiind inregistrat in Psychosomatic Studios. O data cu aparitia acestui nou album, trupa a primit un feedback pozitiv din partea presei de specialitate, fiind considerata un nume de interes pe scena doom metal internationala, acest lucru venind si datorita videoclipului “Burden Me”. Cinci ani mai tarziu, Helevorn revine in atentia fanilor cu cel de-al patrulea album de studio, intitulat “Aamamata“.