27 May 2022
spot_img

Baest concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

Citește și

RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Formatia daneza Baest (death metal) este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

Baest, care inseamna “bestie” sau “bruta” in daneza, este un proiect muzical aparut in Aarhus (Danemarca) si care a surprins inca de la inceput prin imbinarea inedita de stiluri pe care o propune ascultatorilor genurilor extreme: un death metal exploziv cântat pe chitare thrash, imbogatit de cunoscutul “buzzaw guitar tone” specific celor de la Entombed sau Bloodbath si completat de un show live plin de o energie virulenta, care nu inceteaza sa exploreze noi teritorii ale death metal-ului.

Desi infiintata in 2015, abordarea muzicala surprinzatoare propusa de trupa i-a adus nu mai putin de 40 de show-uri in primul an de existenta si i-a asigurat aparitia pe scenele unor cunoscute festivaluri de profil, precum: Summer Breeze, Ruhrpott Metal Meeting, Copenhell, Roskilde, Royal Metal Fest sau Eurosonic, cantand, de asemenea, alaturi de nume precum Hatebreed, Decapitated, Dying Fetus, Entombed A.D. sau Illdisposed.

Acestor reusite li se adauga faptul ca Baest a fost support band pentru Phil Anselmo & The Illegals si ca anul trecut formatia a primit doua premii Gaffa, pentru “Best Metal Album” si “Best Newcomer” (premiile Gaffa sunt unele dintre cele mai importante ale industriei muzicale daneze, fiind decernate de cea mai cunoscuta si de traditie revista muzicala a tarii – Gaffa magazine). Distinctiile vin in completarea premiului “Upcoming Band of the Year”, acordat de Heavy-Metal.dk in 2017 (una dintre cele mai cunoscute publicatii online daneze dedicate genurilor extreme, precum: heavy metal, power, thrash, death sau black metal).

Primul album full-lenght al Baest, intitulat “Danse Macabre” (2018), a devenit la putin timp de la lansare cel mai bine vandut vinil din Danemarca, fiind urmat anul trecut de “Venenum”, bine primit si el de critica de specialitate. Cel de-al doilea material este gandit ca o continuare a “Danse Macabre”, unde ascultatorul era tarat in iadul personal al trairilor intocmai ca personajele din “Divina Commedia” a lui Dante Alighieri. “Fiecare piesa de pe noul album introduce audienta intr-un cerc al iadului, fiecare melodie in parte fiind dominata de o idee si o atmosfera distincta, ce imbina muzicalitatea cu o energie feroce, brutala”, dupa spusele membrilor Baest.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Poze concert Iron Maiden si Lord Of The Lost la Romexpo 2022!

Legendara trupa britanica Iron Maiden a concertat joi, 26 mai 2022, in parcarea C de la Romexpo. Invitatii speciali...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X