Unearth concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

31

Unearth (metalcore) este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

Unearth este un nume foarte cunoscut amatorilor de metalcore pur, trupa americana fiind headliner la cele mai importante festivaluri de profil. Grupul a fost fondat in SUA, in 1998, de Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg si Chris Rybicki, Ken Susi alaturandu-se curand dupa aceea. Numele formatiei a fost dat de tobarul Mike Rudberg si face referire la misiunea proiectului, aceea de a “dezgropa”/ “scoate la lumina” (un-earth) sound-uri si abordari noi pentru scena internationala de hardcore si metal.

Avand la activ un stil caracterizat de imbinarea celor doua genuri, trupa si-a lansat la scurt timp de la infiintare primul EP, intitulat “Above the Fall of Man” (1999), urmat de albumul de debut, “The Stings of Conscience” (2001), primit foarte bine de critica si de fanii celor doua genuri. In 2002 a venit “Endless” (2002), cel de-al doilea EP, iar la doar doi ani distanta, grupul a adus un nou material, intitulat “The Oncoming Storm”, incepand, de asemenea, sa mearga in turnee si sa urce pe scena alaturi de nume precum Killswitch Engage, Shadows Fall, Lamb of God, Slipknot, Gwar sau All That Remains.

In 2006 a venit pe piata un alt material marcant pentru cariera deja in plina ascensiune a Unearth: “In the Eyes of Fire”, urmat de participarea la noi festivaluri (Ozzfest – SUA, Loud Park Festival – Japonia sau Download Festival) si de noi turnee alaturi de nume grele ale scenei internationale, precum Slayer, Dimmu Borgir, DevilDriver sau Kataklysm.

2008 aduce Unearth pe pozitia 13 in Billboard Top Music Video Chart si vanzari insemnate ale unui nou material: DVD-ul “Alive from the Apocalypse”, urmat, in acelasi an, de albumul numarul patru. Intitulat “The March”, acest material a fost foarte primit de critica de profil si de fani, lucru tradus in vanzari de peste 100.000 de exemplare la nivel global si de noi turnee alaturi de The Acacia Strain, Whitechapel, Protest the Hero, Parkway Drive, Architects, Despised Icon, Carnifex, Lamb of God sau Five Finger Death Punch. Trupa a continuat sa isi intareasca pozitia pe piata internationala cu “Darkness in the Light” (2011) si “Watchers of Rule” (2014), perioada urmata de patru ani de tacere.

Anul trecut, Unearth a lansat la cel de-al saptelea album, “Extinction(s)”, produs cu ajutorul unei echipe puternice: materialul este scris in colaborare cu Daniel “DL” Laskiewicz (LGND si ex-The Acacia Strain), inregistrat cu chitaristul de la Fit For An Autopsy si cu Adam Dutkiewicz la tobe (Killswitch Engage), fiind produs de Will Putney (Gojira, Every Time I Die).