La invitatia Twin Arts, Al Di Meola revine in Bucuresti la Jazz Night Out

64

Al Di Meola pionierul unui nou stil de muzica instrumentala, o combinatie inedita de sonoritati jazz si tonuri fusion cu elemente latino, revine la Bucuresti pentru a concerta pe 5 mai 2020, la Sala Palatului.

Concertul, care face parte din seria Jazz Night Out, organizata de Twin Arts, incepe la ora 20:00 iar accesul publicului se face de la ora 19:00. Biletele se gasesc pe iabilet.ro si au preturi cuprinse intre 120 lei (Categoria 4) si 290 lei (Categoria VIP).

Cu o cariera fabuloasa de peste 40 de ani, Al Di Meola ramane un veritabil muzician. Elegant si discret, un chitarist de jazz-fusion ce nici pana in acest moment nu poate fi masurat si intrecut, este artistul inovator, care mereu se afla in cautarea sineului prin muzica.

A colaborat cu nume precum Chick Corea, Paco de Lucia, Santana, John McLaughlin, Jimmy Page, Stevie Wonder, violonistul Jean Luc Ponty, Luciano Pavarotti, Paul Simon, Phil Collins, Santana, Larrv Coryell, Steve Winwood, Wayne Shorter, Herbie Hancock, Gonzalo Rubalcaba, Jaco Pastorius, Les Paul, Steve Vai, Frank Zappa, Milton Naciemento, Egberto Gismonti, Jimmy Page, Tony Williams, Stanley Clarke, Stevie Wonder si lista poate continua.

Al Di Meola este printre chitaristii ce au revolutionat stilul interepretativ, i-a influentat pe Yngwie Malmsteen (alaturi de care a aparut pe albumul solo al claparului Derek Sherinian, “Black Utopia”, din 2003), pe Richie Sambora (ex-chitaristul Bon Jovi) si cu viteza sa pe John Petrucci de la Dream Theater.