Concert Fleshgod Apocalypse si Ex Deo la Bucuresti si Cluj-Napoca

62

Fleshgod Apocalypse, maestrii italieni ai death metalului orchestral revin in Romania pe 24 octombrie 2020, in clubul Quantic din Bucuresti, iar pe 25 octombrie ajung in clubul Form Space din Cluj-Napoca. Concertele fac parte din turneul Veleno Across Europe 2020, iar invitati speciali sunt Ex Deo. Bilete pentru cele doua concerte se gasesc exclusiv pe AmBilet.ro, la urmatoarele preturi:

– 59 lei (Earlybird – primele 100 bucati)
– 69 lei (Presale)
– 80 lei (Normal Acces)

Fleshgod Apocalypse revine in Romania pentru a-si promova ultimul material discografic, “Veleno“, lansat pe 24 mai 2019 via Nuclear Blast. Dupa trei ani de la ultimul album, “King” (2016), Fleshgod Apocalypse aduc publicului un album otravitor – de unde si denumirea de “Veleno”, care in italiana inseamna “venin”. Mixat si masterizat de Jacob Hansen (Volbeat, The Black Dahlia Murder, Epica), intreaga productie a albumului a durat trei luni. Partea de “metal” a pieselor a fost inregistrata la Bloom Recording Studio si Kick Studio in Roma, iar partea de orchestra in Perugia la Musica Teclas Studio.

Ex Deo este un proiect symphonic death metal initiat de vocalistul formatiei Kataklysm, Maurizio Iacono, in 2008 ca un “proiect artistic” de care era interesat in mod special datorita originilor sale italiene, chiar daca a fost nascut si crescut in Canada. Ex Deo nu a fost fondata ca sa fie o formatie la fel de activa cum e Kataklysm, Iacono sustinand ca “e mai mult un fel de trupa prestigioasa”. N-o sa avem turnee intense pentru Ex Deo, n-o sa facem cate facem pentru Kataklysm. Kataklysm e un fel de trupa-razboinica a lumii, stii, e mereu pe drumuri si la curent cu aspectele sociale. Ex Deo e ceva mai artistic.

Ex Deo are trei albume de studio pana in momentul actual: “Romulus” (2009), “Caligvla” (2012) si “The Immortal Wars” (2017), toate abordand teme despre Imperiul Roman. Pe 28 septembrie 2018, formatia a postat pe pagina oficiala de Facebook o imagine a legionarilor romani, alaturi de intrebarea “al patrulea album, da? nu?”, insa de atunci nu au mai anuntat nimic legat de vreun material nou.