Bethlehem concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2020

33

Bethlehem este noua confirmare pentru Rockstadt Extreme Fest 2020. Evenimentul, ajuns la cea de-a opta editie, va avea loc in perioada 30 iulie – 02 august, la baza Cetatii Rasnov, terenul de Biatlon.

Pana in prezent la Rockstadt Extreme Fest 2020 au confirmat Katla, As I Lay Dying,Overkill, Unleashed , Anthrax, Cradle of Filth, Mephorash, Philip H. Anselmo & the Illegals, Infected Rain, In Mourning, Cattle Decapitation, Dyscarnate, In the Woods…, Kampfar, Mayhem, Despised Icon, Kataklysm, Death Angel, The Black Dahlia Murder si Rotting Christ.

Bethlehem, una dintre trupele cunoscute trupe de black/ doom metal, si-a facut aparitia in industria muzicala in 1991, in Grevenbroich (Germania), fiind fondata de Jurgen Bartsch si Klaus Matton, care mai colaborasera in Morbid Vision, o formatie de thrash metal.

Au debutat in 1994 cu “Dark Metal”, urmat la numai doi ani de albumul “Dictius Te Necare” (titlu in latina tradus prin “Trebuie sa te sinucizi”), in piesele caruia apare la voce Rainer Landfermann (cunoscut ca basist in trupa germana de death metal Pavor). Albumul a atras atentia criticii de specialitate atat datorita compozitiilor, cat si lui Landfermann, a carui voce a fost descrisa drept “una dintre cele mai tulburatoare si extreme voci pe care le vei putea auzi de la o fiinta umana”.

Cei de la Bethlehem sunt considerati pionieri ai unui stil descris drept “depressive black metal” sau “suicidal black metal”, insa, de-a lungul anilor, stilul grupului a evoluat, lasand in urma influentele black si doom metal de la inceputuri in favoarea duritatii germane, completata pe alocuri de abordari electro.

Faima trupei a continuat sa creasca de la an la an, astfel ca 1998 au compus soundtrack-ul unui film american underground, “Gummo”, pentru care au fost lansate piesele “Schuld Uns’res Knocherigen Faltpferds” si “Verschleierte Irreligiositat”.