ARAC sustine primul concert in Bucuresti in club Control

111

ARAC, noul proiect muzical format din Costin Chioreanu (Twilight 13 Media), Sofia Sarri si Adrian Tabacaru, vor sustine primul concert in Bucuresti pe 4 noiembrie 2019, in club Control.

Sursa de inspiratie pentru muzica compusa sub acest nume sta in distanta dintre om si natura. Explicatia unei astfel de distante devine redundanta cand to ti cunoastem efectele urbanizarii globale care determina oamenii sa nu mai constientizeze decat in mod confuz privilegiile oferite de lumea naturala. De-aici pana la un ansamblu-manifest a fost un singur pas.

Pentru vorbitorii de limba romana, cuvantul “arac” are o semnificatie certa. Pentru straini, poate doar o rezonanta exotica. in cartile despre simboluri, frunza vitei de vie devine simbol al vietii la sumerieni si o gasim des ilustrata pe morminte si mozaicuri in cultura romana. Vita de vie mai e asociata cu abundenta, transformare, fertilitate si tot ceea ce rezulta din faptul ca planta poate da vin. Long story short: aracul este cel care sustine dezvoltarea fructelor pamantului, ceea ce se reinterpreteaza imediat ca o sustinere spirituala a celor inradacinati in planeta asta.

Adrian Tabacaru, percutionist renumit in scena locala si muzica de orchestra, fost membru in trupa de death metal Taine, s-a alaturat in acest proiect lui Costin Chioreanu, artist plastic cunoscut gratie ilustrarii materialelor unora dintre cele mai respectate trupe ale momentului. Este in acelasi timp un chitarist care s-a remarcat prin autenticitate si a avut onoarea sa inregistreze muzica alaturi de David Tibet sau Attila Csihar. Din ansamblul lor face parte o voce puternica, straina de orice forma de previzibil, intrupata de artista greaca Sofia Sarri, care a explorat de-a lungul timpului o plaja foarte larga de stiluri, de la avant-garde, metal si post-rock, la free jazz, improviatie, coruri polifonice, fara sa omita latura folk pe care a cultivat-o in locul de origine, insula Creta.