Concert Moonspell si Rotting Christ in Quantic

463

Moonspell si Rotting Christ vor sustine un nou concert in Romania, de data aceasta in clubul Quantic din Bucuresti. Evenimentul va avea loc sambata, 16 noiembrie 2019, iar pretul unui bilet este de 70 lei (Acces General – Presale).

Moonspell este o trupa de gothic metal formata in 1992, care dupa mii de concerte live si-a castigat bine meritatul status de cea mai importanta trupa de metal portugheza. Primul EP lansat a purtat numele de “Under the Moonspell” (1994) iar primul album, un succes rasunator chiar si in zilele noastre, “Wolfheart”, a fost prima colaborare cu casa lor de discuri, Century Media. In 1996 a urmat “Irreligious”, primii pasi ai trupei pe teritoriul gothic metal, dupa ce precedentul album a fost incadrat in zona black metal. Primul single Moonspell, “Opium”, este si in zilele noastre una dintre cele mai iubite piese de catre fani. In 1998 urmeaza “Sin Pecado” iar in 1999, “The Butterfly Effect” inregistrat la Londra cu producatorul Andy Reilly, un album experimental plin de chitari acordate jos si pasaje pe care sintetizatorul este rege. “Darkness and Hope” a urmat in 2001, album produs alaturi de Hiili Hiilesmaa (Sentenced, HIM). In 2003 “The Antidote” alaturi de Niclas Etelävuori din Amorphis.

Albumul a fost lansat si alaturi de o carte scrisa de Jose Luis Peixoto. In 2004 trupa a avut un show exemplare la “Rock In Rio Lisabona”, moment ce a marcat si pasul lor in muzica mainstream. “Memorial”, “Under Satanae” si “Night Eternal” au fost lansate in perioada 2006 – 2009. De notat ca in 2006 Moonspell au castigat si un MTV Music Awards ca fiind cea mai buna trupa din Portugalia. “Night Eternal”, lansat in 2008, contine hitul “Scorpion Flower” cantat alaturi de Anneke van Giersbergen, fosta solita a grupului The Gathering. In acelasi an trupa a facut parte din linepul “Blackest of the Black” alaturi de Danzig, Winds of Plague, Dimmu Borgir si Skeletonwitch iar apoi in 2008 alaturi de Cradle of Filth, Gorgoroth, Septic Flesh si Asarai.

Au urmat albumele “Alpha Noir/Omega White” (2012), “Extinct” (2015) iar cel mai recent album al trupei “1755” a fost lansat in noiembrie 2017.

Rotting Christ este una din cele mai influente trupe din sud-estul europei, ultimul album de studio, cel de-al 13-lea din cariera grecilor, intitulat “The Heretics”, fiind lansat pe 15 februarie 2019.