Coma si Days of Confusion canta in deschiderea concertului The Cure

84

Coma si Days of Confusion sunt cele doua noi confirmari ce vor concerta in deschiderea super-show-ului The Cure.

FiRMA se gaseste in contextul in care nu va mai putea onora invitatia de a concerta pe 22 iulie alaturi de legendara trupa britanica The Cure, Editors si God Is An Astronaut. Din motive logistice independente de echipa de organizare a festivalului Rock The City, formatia ajunge sa deschida concertul trupei americane Bon Jovi, al carei management ii selectase initial ca trupa favorita de opening. Astfel, cunoscuta trupa romaneasca va realiza un fel de back-salt glorios pentru data de 21 iulie, in Piata Constitutiei.

“Printr-o conjuctura aproape astrala si o motivatie de natura logistica, avem placerea sa concertam pe 21 iulie, (des)cantand si introducand publicul din Piata Constitutiei in atmosfera rock’n’roll, chiar inainte de a urca pe scena o formatie cu o activitate efervescenta de peste 30 de ani, pe care o admiram: Bon Jovi”, au declarat membrii trupei FiRMA.

Days of Confusion este cea mai cunoscuta formatie romaneasca de djent/modern progressive metal, ce a luat fiinta in anul 2010, in București. Baietii au obtinut pana in prezent premiul pentru Best Romanian Metal Necomer 2012, (acordat de Metalhead), iar in 2014 au fost nominalizati la Cel Mai Bun Hard Rock/Heavy Metal (la OnAir Music Awards) si la Best Rock Artist (la premiile revistei Sunete).

In cei 8 spre 9 ani de cand Days Of Confusion sunt o prezenta activa pe scena muzicala, au trecut prin schimbari de componenta care si-au pus amprenta intr-un mod pozitiv asupra formației, conturand maturitatea genului muzical pana in prezent.

Organizatorii de concerte aveau sa-i crediteze pe cei de la Days Of Confusion ca trupa in deschiderea multor concerte importante, precum ar fi legendarii Queensryche, 20 octombrie 2013, sau cei de la Karnivool, 20 iunie 2014, trupa australiana cu o aparitie foarte rara pentru scena metal din Romania.

Una dintre cele mai iubite trupe de rock-alternativ din Romania, Coma s-a infiintat la inceputul anilor 2000, din fosti membri ai trupelor Daft Allison si Ska Burger. De-a lungul timpului, sustine zeci de concerte in toata tara, prezente la toate festivalurile importante de la noi, precum Electric Castle, Bestfest, Peninsula, Coke Live, Stuffstock, Rosia Montana, Studentfest Timisoara, ArtMania, Festivalul Snowboard Balea Lac, Mountain Bike la Poiana Brasov, Motociclism – MotoRock la Ploiesti.

Coma cantat in deschiderea multor unor trupe/artisti, precum: Linkin Park, Korn, Deftones, Incubus Sepultura, Ozzy Osbourne, Therapy?, Soulfy, Ignite, Hed PE, Harmful feat Billy Gould (Faith No More), Born from Pain, Skunk Anansie, Biohazard, Dog Eat Dog.