2 Dec 2022

Six Feet Under concerteaza la Rockstadt Extreme Fest

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Six Feet Under, este ultimul headliner confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest, eveniment care va avea loc in perioada 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Unul dintre cele mai cunoscute si mai apreciate nume de pe scena death metal internationala, Six Feet Under a aparut in 1993, in Tampa (Florida) ca proiect personal al lui Chris Barnes (vocalist al Cannibal Corpse la acel moment), impreuna cu Allen West (Obituary).

Six Feet Under a luat nastere din dorinta de a contura un proiect muzical de death metal care sa nu fie doar despre viteza si blast beats, ci sa includa si abordari mai groovy sau fragmente muzicale mai lente ori ritmuri mai echilibrate decât cele intâlnite in mod obisnuite la trupele death metal. Desi mai putin socante fata de versurile Cannibal Corpse, temele abordate de Chris sunt la fel de actuale – violenta, subiecte politice, critica guvernului sau alte subiecte aflate pe agenda publica.

Cu 12 albume la activ, trupa a fost inclusa in top 4 cel mai bine vândute formatii de death metal americane, potrivit Nielsen Soundscan, ajungând in Billboard Charts chiar cu albumul de debut numit “Haunted” (1995). Noutatile nu au intârziat sa apara, in 1996, grupul lansând EP-ul “Alive and Dead”, urmat un an mai târziu de cel de-al doilea album “Warpath”.

Forta creativa a trupei a continuat, astfel incât in 1999 apare materialul cu numarul 3, intitulat “Maximum Violence”, un album plin de forta, ritmuri alerte, animate de versuri virulente. Materialul a fost foarte bine primit de public si de critica de specialitate, fiind vândut in peste 100.000 de exemplare in intreaga lume, un rezultat ce nu fusese atins de multa vreme de vreo trupa de death metal. La numai un an distanta, Six Feet Under si-au susprins fanii cu un nou album, “Graveyard Classics”, un material compus integral din cover-uri dupa unele dintre cele mai cunoscute piese (precum “Sweet Leaf” – Black Sabbath, “Smoke on the Water” – Deep Purple sau “Purple Haze” – Jimi Hendrix), reinterpretate intr-o maniera death metal.

Cel de-al patrulea material de studio, “True Carnage” (2001) a adus a abordare noua fata de lucrurile cu care trupa isi obisnuise fanii: un material dinamic, cu vibe-uri groovy, alternate cu fragmente dure, dar si pe Ice-T ca guest-artist. Ca urmare a mixului interesant, “True Carnage” a urcat pe locul 18 in Billboard Heatseeker. Albumul a fost completat de turnee pe continentul american, avându-i pe Skinless si Sworn Enemy ca suport, de un tur de forta impreuna cu Hatebreed si de prezenta la festivaluri europene, alaturi de nume precum Kataklysm sau Dying Fetus.

Anul 2003 a adus un nou album, “Bringer of Blood”, un material profund intunecat, completat in 2004 de “Graveyard Classics 2”, un album concentrat pe reinterpretarea materialului “Back in Black” al AC/CD (1980), de “13” (2005) si de “Commandment” (2007) descris ca având “melodii death metal foarte heavy, care te prind, dar care te surprind in acelasi timp prin muzicalitatea lor”. in acelasi an, Six Feet Under au urcat pe scena Metalfest si au pornit in turneu alaturi de Finntroll, Belphegor si Nile.

Inspiratia muzicala a continuat, astfel ca in 2012 trupa a lansat cel de-al noualea material, “Undead”, urmat la distanta de numai un an de “Unborn”, de “Crypt of the Devil” (2015) si de un nou album de cover-uri, “Graveyard Classics IV: The Number of the Priest” (2016). Anul 2017 a adus cu sine “Torment”, iar anul urmator un EP disponibil in format digital, intitulat “Unburied”, care continea materiale nepublicate pâna atunci, dar care fusesera initial scrise pentru diferite albume din trecut. Tot anul trecut, Chris Barnes a anuntat ca trupa lucreaza deja la un nou material.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

19 noi trupe confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2023!

Organizatorii Rockstadt Extreme Fest au anuntat noi trupe ce vor participa la editia din 2023. Este vorba despre THE...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X