3 Dec 2021
spot_img

Chelsea Wolfe ii aduce un tribut lui Roky Erickson – Video

Citește și

RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Chelsea Wolfe a lansat un videoclip, filmat alb negru, in care interpreteaza in varianta proprie una dintre piesele lui Roky Erickson, “Night of the Vampire“. Artista ii aduce un omagiu artistului american care a decedat vineri, 31 mai 2019, la varsta de 71 de ani.

Nascut la 15 iulie 1947, Roky Erickson a fost unul dintre pionierii rockului psihedelic si membru fondator al trupei 13th Floor Elevators. Multe dintre piesele acestei formatii, pe versuri compuse de Tommy Hall, la care Erickson contribuia cu vocea si chitara sa deosebita, au aprins revolutia muzicii psihedelice de la mijlocul anilor ’60.

Cariera sa a fost afectata de o boala psihica grava si de anii petrecuti intr-un spital psihiatric din Texas. De asemenea, Roky Erickson a fost dependent de substante interzise.

Cel mai cunoscut single al lui Roky Erickson este “You’re Gonna Miss Me“, cu care a devenit o emblema a miscarii grange-rock din anii 1960.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Amorphis a lansat videoclipul noului single, The Moon

"The Moon", noul videoclip Amorphis, poate fi urmarit mai jos. Melodia este inclusa pe albumul "Halo" ce va fi...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X