9 Aug 2022

Alcest lanseaza in octombrie albumul Spiritual Instinct

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Alcest, trupa condusa de Neige (Stephane Paut), a dezvaluit ca cel de-al 6-lea album de studio, intitulat “Spiritual Instinct“, va fi lansat pe 25 octombrie sub egida Nuclear Blast. Sa speram ca Alcest va interpreta si piese noi in cadrul concertului pe care il va sustine pe 27 iulie la ARTmania Festival 2019.

Neige, creierul acestui proiect muzical, este unul dintre cei mai activi muzicieni ai underground-ului francez de metal, de-a lungul timpului artistul aducandu-si contributia in trupe precum Peste Noire, Mortifera, Phest sau Amesoeurs, pentru a numi cateva dintre ele.

Infiintata in 2000 de Neige, Alcest a inceput ca un proiect solo de black metal, dar a ajuns sa fondeze un nou subgen muzical, numit “blackgaze”, ce imbina elemente ale muzicii black metal si sheogaze intr-un sound cu adevarat unic.

Traseul artistic al grupului a inceput cu EP-ul “Le Secret” (2005), cu “Souvenirs D Un Autre Monde” (2007), “Ecailles De Lune” (2010) si “Les Voyages De L Ame” (2012), considerate drept piatra de temelie a sound-ului blackgaze (in special “Le Secret”).

Souvenirs d’un Autre Monde“, spre exemplu, a surprins audienta cu un mod de expresie cu totul nou pentru scena metal, original si controversat, generat de imbinarea sound-ului cold raw black metal cu acorduri melancolice, melodioase, dar si cu elemente clare de shoegaze.

In 2014 a urmat “Shelter”, material care a marcat o turnura semnificativa a directiei dinspre metal catre un sound care se inscrie mai mult in estetica dream-pop, lucru ce a generat reactii contradictorii printre fanii trupei, dar care a demonstrat abilitatea formatiei de a merge in zone neexplorate inca si care a deschis portile catre muzicofili prezenti pe alte segmente.

Urmatoarea lansare insa, “Kodama” (2016), reprezinta revenirea trupei la radacinile blackgaze, sound pentru care proiectul a devenit cunoscut, de altfel. Materialele incluse aici combina elementele poetice cu abordarile intunecate, toate inscrise in efortul duo-ului francez de a experimenta si a gasi maniere de expresie surprinzatoare.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

The Mars Volta a lansat piesa Vigil – Audio

Formatia The Mars Volta revine dupa o lunga pauza, mai exact 10 ani, cu lansarea unui nou album de...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X