Valerinne lanseaza albumul Desire

84

Valerinne, formatia bucuresteana de post-rock, va lansa pe 22 mai 2019, noul album intitulat “Desire“. Albumul a fost inregistrat la Studio 148, mixat si masterizat de catre Marius Costache iar pentru cei interesati va exista si un tiraj limitat de 100 de exemplare in format vinyl.

Tracklist “Desire”:

1. Young Demon
2. Star From Below
3. Earth From Above
4. Deceiver
5. Hegemon
6. Sorrows

Valerinne este o trupa de post-rock/instrumental, infiintata in ianuarie 2012 in Bucuresti, avandu-i in componenta pe Alexandru Das – chitara/synth/soundscapes, Liviu Stoicescu – bass si Mircea Smarandache – tobe. Muzica trupei este un amestec de shoegaze, post-rock, post-metal, iar concertele sunt insotite de live visuals.

Pe data de 8 octombrie 2012, Valerinne lansau “Kunstformen der natur”, album lor de debut, fiind considerat de catre presa muzicala drept unul dintre cele mai originale si remarcabile materiale ale anului.

Au cantat alaturi de Amenra, Environments, Atlantis, Maybeshewill, Tides from Nebula, Our Ceasing Voice, Stephen O’Malley, iar in primavara lui 2013 au pornit intr-un turneu european prin Bulgaria, Croatia, Serbia, Cehia, Germania si Belgia alaturi de trupa bucuresteana Environments si au cantat la Dunk! Festival, unul dintre cele mai importante festivaluri de post-rock din Europa.

La sfarsitul anului 2013, formatia a lansat cel de-al doilea album, “Arborescent”, promovat prin mai multe concerte in tara, inclusiv la festivaluri precum Rockstadt Extreme Fest si Padina Fest, iar 2016 a inceput pentru Valerinne cu lansarea a doua materiale: albumul “Monumenta” si un split EP impreuna cu Tauusk, “Telemetry”.