Gothic a lansat videoclipul Catacombs

99

Catacombs“, noul videoclip semnat de formatia Gothic poate fi urmarit mai jos. Piesa este inclusa pe albumul “Demons” lansat sub egida Loud Rage Music in ianuarie 2017.

Filmat in Tenerife in ianuarie 2019, “Catacombs” se desfasoara in 2 locatii, prima la 2000m altitudine, cu scene filmate la propriu intr-un nor care inconjura muntele Barranco Del Infierno (Rapa Iadului) din lantul muntos adiacent vulcanului Teide din Tenerife. A doua parte a video-ului este filmata la azilul din Abades, construit in 1943 de dictatorul Franco, o fosta clinica de leprosi care includea un spital, un crematoriu, caminele si marea biserica din piatra, cu o enorma cruce in varf, tipica stilului arhitectural al lui Franco.

Tracklist “Demons”:

1. Shadow Man
2. Disillusion
3. Demons
4. Catacombs
5. Time
6. Destroying the Masses
7. From Within
8. A New End

Fondata in anul 1992 de catre Alin Petrut, Gothic devine in scurt timp una dintre cele mai apreciate trupe metal din Romania, statut pe care si-l mentine pana astazi printr-o asidua activitate concertistica, avand la activ peste 500 de concerte atat in tara cat si peste hotare in tari precum Germania, Franta, Belgia, Bulgaria, Ungaria, Croatia, Slovacia, Polonia, Italia, Rep.Moldova.

Albumul de debut “Touch of eternity” (1998) a fost unul dintre cele mai bine vandute albume din metalul romanesc in anii 90, piese ca “Anguish”, “Regrets” si “Memorial Winter” devenind adevarate hituri, cantate in cor de catre fani la concertele trupei. Celebra publicatie germana “Metal Hammer” a acordat nota 9 (din 10) acestui album.