Asculta noua piesa Methadone Skies, Manos

88

Trupa timisoreana Methadone Skies va lansa pe 10 mai 2019, cel de-al 4-lea album de studio, intitulat “Different Layers of Fear“. Discul contine sapte piese, cu o durata de 72 de minute, iar primul single oferit spre ascultare este piesa “Manos“.

Materialul prezent este cel mai divers si grandios, lasand in fundal stoner rock-ul, focusandu-se pe elemente de post rock, doom metal, psychedelic si progressive rock. Chiar si asa, identitatea muzicala a trupei a ramas intacta, extinzandu-si in schimb, orizonturile muzicale.

“Different Layers of Fear” a fost inregistrat si editat la Consonance Studio Timisoara de catre Edmond Karban, Cristian Popescu si Andrei Jumugă (membrii DorDeDuh, Sunset in the 12th House) in perioada octombrie – decembrie 2018. Materialul a fost mixat si masterizat de catre James Plotkin (care a lucrat cu o multitudine de artisti precum Neurosis, Isis, Nadja, Tim Hecker, Fennesz sau Acid Mothers Temple, etc.) in decembrie 2018 – ianuarie 2019.

Clapele si sintetizatoare aditionale au fost adaugate de catre Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water), iar pe piesa “A Glitch in the Sun” trupa a colaborat din nou cu Davide Straccione (Zippo, Shores of Null), acesta fiind la voce (primul featuring al solistului Italian a fost pe “Tatabong”, de pe albumul “Eclectic Electric” lansat in 2014). Grafica a fost realizata in intregime de catre Mihai Manescu (aka Obsidian Nibs).

Tracklist “Different Layers of Fear”:

1. Where Were You When We Were Into the Void
2. God Help Us All
3. Focus
4. Contra
5. Ol’ Painless
6. A Glitch in the Sun (feat. Davide Straccione)
7. Manos

Methadone Skies este activa din 2009, si abordeaza un mix eclectic de psychedelic si stoner rock/metal cu diverse influente precum post rock, doom metal si progressive rock. Grupul nu si-a impus niciodata limite in experimentele sale, de aceea fiecare din cele 3 albume lansate imbină stiluri diferite provenite in principal din jam session-uri.