6 Oct 2022

Asculta noua piesa Methadone Skies, Manos

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Trupa timisoreana Methadone Skies va lansa pe 10 mai 2019, cel de-al 4-lea album de studio, intitulat “Different Layers of Fear“. Discul contine sapte piese, cu o durata de 72 de minute, iar primul single oferit spre ascultare este piesa “Manos“.

Materialul prezent este cel mai divers si grandios, lasand in fundal stoner rock-ul, focusandu-se pe elemente de post rock, doom metal, psychedelic si progressive rock. Chiar si asa, identitatea muzicala a trupei a ramas intacta, extinzandu-si in schimb, orizonturile muzicale.

“Different Layers of Fear” a fost inregistrat si editat la Consonance Studio Timisoara de catre Edmond Karban, Cristian Popescu si Andrei Jumugă (membrii DorDeDuh, Sunset in the 12th House) in perioada octombrie – decembrie 2018. Materialul a fost mixat si masterizat de catre James Plotkin (care a lucrat cu o multitudine de artisti precum Neurosis, Isis, Nadja, Tim Hecker, Fennesz sau Acid Mothers Temple, etc.) in decembrie 2018 – ianuarie 2019.

Clapele si sintetizatoare aditionale au fost adaugate de catre Marius Muntean (The Thirteenth Sun, Black Water), iar pe piesa “A Glitch in the Sun” trupa a colaborat din nou cu Davide Straccione (Zippo, Shores of Null), acesta fiind la voce (primul featuring al solistului Italian a fost pe “Tatabong”, de pe albumul “Eclectic Electric” lansat in 2014). Grafica a fost realizata in intregime de catre Mihai Manescu (aka Obsidian Nibs).

Tracklist “Different Layers of Fear”:

1. Where Were You When We Were Into the Void
2. God Help Us All
3. Focus
4. Contra
5. Ol’ Painless
6. A Glitch in the Sun (feat. Davide Straccione)
7. Manos

Methadone Skies este activa din 2009, si abordeaza un mix eclectic de psychedelic si stoner rock/metal cu diverse influente precum post rock, doom metal si progressive rock. Grupul nu si-a impus niciodata limite in experimentele sale, de aceea fiecare din cele 3 albume lansate imbină stiluri diferite provenite in principal din jam session-uri.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Concert Depeche Mode pe Arena Nationala din Bucuresti!

Depeche Mode revine la Bucuresti pe 26 iulie 2023,pe Arena Nationala. Concertul face parte din turneul mondial “Memento Mori”...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X