A murit Keith Flint, solistul trupei The Prodigy

97

Keith Flint, solistul trupei The Prodigy, a murit la varsta de 49 de ani, artistul fiind gasit fara suflare in locuinta lui din Essex. Disparitia celebrului cantaret este confirmata si de colegii iar Liam Howlett a declarat:

“The news is true, I can’t believe I’m saying this but our brother Keith took his own life over the weekend. I’m shell shocked, fuckin angry, confused and heart broken….. r.i.p brother.”

Politia a declarat ca echipele de interventie au fost chemate la fata locului, unde un barbat in varsta de 49 de ani a fost declarat mort. Politia a precizat ca moartea artistului nu este considerata suspecta, insa nici nu au precizat cauza decesului.

Keith Flint, cu aspectul sau punk si privirea intensa, a devenit o figura simbolica in muzica britanica datorita spectacolelor sale pline de energie, dar si pentru imaginea sa distinctiva. S-a alaturat trupei Prodigy, formata initial de Liam Howlett in 1990, ca dansator, iar apoi a devenit solistul trupei alaturi de rapperul Maxim.

Cu exceptia albumului de debut, lansat in 1992, toate cele sapte materiale discografice semnate The Prodigy au ajuns pe primul loc in topurile britanice, inclusiv cel mai recent, “No Tourists“, lansat in noiembrie 2018, care contine hiturile “We live forever” si “Light up the sky”.

Prodigy a concertat de mai multe ori, de-a lungul anilor, in Romania, ultimul concert al trupei a fost la Untold, in 2018.