15 Aug 2022

Unearth concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2019

Citește și

RockStage Team
RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Unearth este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov.

Unearth este un nume foarte cunoscut amatorilor de metalcore pur, trupa americana fiind headliner la cele mai importante festivaluri de profil. Grupul a fost fondat in SUA, in 1998, de Trevor Phipps, Buz McGrath, Mike Rudberg si Chris Rybicki, Ken Susi alaturandu-se curand dupa aceea. Numele formatiei a fost dat de tobarul Mike Rudberg si face referire la misiunea proiectului, aceea de a “dezgropa”/ “scoate la lumina” (un-earth) sound-uri si abordari noi pentru scena internationala de hardcore si metal.

Avand la activ un stil caracterizat de imbinarea celor doua genuri, trupa si-a lansat la scurt timp de la infiintare primul EP, intitulat “Above the Fall of Man” (1999), urmat de albumul de debut, “The Stings of Conscience” (2001), primit foarte bine de critica si de fanii celor doua genuri. In 2002 a venit “Endless” (2002), cel de-al doilea EP, iar la doar doi ani distanta, grupul a adus un nou material, intitulat “The Oncoming Storm”, incepand, de asemenea, sa mearga in turnee si sa urce pe scena alaturi de nume precum Killswitch Engage, Shadows Fall, Lamb of God, Slipknot, Gwar sau All That Remains.

In 2006 a venit pe piata un alt material marcant pentru cariera deja in plina ascensiune a Unearth: “In the Eyes of Fire”, urmat de participarea la noi festivaluri (Ozzfest – SUA, Loud Park Festival – Japonia sau Download Festival) si de noi turnee alaturi de nume grele ale scenei internationale, precum Slayer, Dimmu Borgir, DevilDriver sau Kataklysm.

2008 aduce Unearth pe pozitia 13 in Billboard Top Music Video Chart si vanzari insemnate ale unui nou material: DVD-ul “Alive from the Apocalypse”, urmat, in acelasi an, de albumul numarul patru. Intitulat “The March”, acest material a fost foarte primit de critica de profil si de fani, lucru tradus in vanzari de peste 100.000 de exemplare la nivel global si de noi turnee alaturi de The Acacia Strain, Whitechapel, Protest the Hero, Parkway Drive, Architects, Despised Icon, Carnifex, Lamb of God sau Five Finger Death Punch. Trupa a continuat sa isi intareasca pozitia pe piata internationala cu “Darkness in the Light” (2011) si “Watchers of Rule” (2014), perioada urmata de patru ani de tacere.

Anul acesta, Unearth a lansat la cel de-al saptelea album, “Extinction(s)”, produs cu ajutorul unei echipe puternice: materialul este scris in colaborare cu Daniel “DL” Laskiewicz (LGND si ex-The Acacia Strain), inregistrat cu chitaristul de la Fit For An Autopsy si cu Adam Dutkiewicz la tobe (Killswitch Engage), fiind produs de Will Putney (Gojira, Every Time I Die).

Despre “Extinction(s)”, vocalul Trevor Phipps afirma ca piesele de pe acest album (precum “Incinerate”) readuc sound-ul agresiv si forta intensa a primelor materiale ale formatiei, imbinate cu rafinamentul muzical obtinut de trupa de-a lungul carierei. La nivelul versurilor sunt abordate teme variate, unele cu tenta sociala si politica, “Incinerate”, spre
exemplu, vorbind despre importanta unitatii intr-o lume care instiga permanent la ura si la divizare, de vreme ce constant ni se spune sa uram pe cineva pentru simplul fapt ca e diferit de noi sau pentru ca are alte viziuni.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Arch Enemy a lansat videoclipul piesei The Watcher

"The Watcher" noul videoclip Arch Enemy poate fi urmarit mai jos. Melodia este inclusa pe albumul “Deceivers“, lansat de...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X