Noi confirmari la SoundArt Festival 2019

59

Lesoir, Gorilla Pulp, Mihai Barbu Project si Zammorian sunt noile trupe confirmate pentru SoundArt Festival, evenimentul dedicat stilurilor progressive si stoner rock/metal. Editia c numarul trei se va desfasura in perioada 8 – 10 martie 2019, in clubul Quantic din Bucuresti. Pana in prezent pe afis mai sunt prezenti Riverside, Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker, Perihelion, Viper Soup Complex si Purple Caravan.

Bilete si abonamente SoundArt Festival 2019

Abonament – 150 lei
Bilet ziua I – 35 de lei – trupe confirmate: Perihelion, Gorilla Pulp, Purple Caravan, Zammorian
Bilet ziua II – 55 de lei – trupe confirmate: Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker
Bilet ziua III – 70 de lei – trupe confirmate: Riverside, Lesoir, Viper SoupComplex, Mihai Barbu Project

Incepand cu prima zi a festivalului abonamentele si bilete pot fi achizitionate din Quantic la urmatoarele preturi:

Abonament – 175 lei
Bilet ziua I – 45 lei
Bilet ziua II -75 lei
Bilet ziua III – 90 lei

Lesoir – artrock, Olanda

Lesoir ii insotesc pe Riverside pe parcursul turneului european din 2019. Trupa s-a infiintat in 2010, iar stilul abordat este dificil de definit din cauza compozitiilor complexe ca tructura si a disonantelor ritmice care presara muzica Lesoir. Daca progresivul poate fi gasit la baza, Lesoir nu se sfiesc nici de la pasaje de jazz sau chiar math-rock. Cel mai recent al albumul, “Latitude,” a fost lansat in 2017. Lesoir se considera influentati de Anathema, Porcupine Tree, Steven Wilson si The Gathering.

Gorilla Pulp – blues, stoner rock, Italia

Gorilla Pulp este o trupa italiana care canalizeaza influentele lor blues, psychedelic, stoner rock si heavy metal din anii ’70 intr-un mod unic. Infiintata in 2014 de Maurice Flee (vox / chitara) si Choris (bas), formatia a fost completata de Vernati (chitare) si Bulldozer (tobe). In 15 decembrie 2014 primul EP a fost lansat de Mother Fuzzer Records din Dublin. “Peyote Queen”, albumul de debut a vazut lumina zilei in 2016 prin intermediul Retro Vox Records. Trupa a aparut mai tarziu cu piesa “Witchcraft” pe o compilatie alaturi de legende ale stilului precum Pentagram, Saint Vitus, Hawkwind samd. Cel mai recent material al trupei se numeste “Heavy Lips”, lansat in 2017.

Zammorian – post-psychedelic/progressive post-rock, Romania

Zammorian sunt un colectiv de artisti si designeri romani care se manifesta prin muzica, elemente vizuale si povesti. Stilul muzical este instrumental, cinematic cu influente din zona prog si electronic. Sub materialul compus se ascunde o mitologie bazata de povestiri si arcuri narative. Povestea completa va fi lansata ca un roman.

Zammorian au aparitii live impresionate in care folosesc elemente vizuale abstracte create de Awkwarizmi, artistul VJ al grupului. The Theory of Absence — Parts I & II este numele materialului de debut. Acesta va fi lansat in 2019 ca dublu album.

Mihai Barbu Project – progressive/ambient metal, Romania

Trupa a luat nastere din initiativa lui Mihai Barbu in toamna anului 2017. Aceasta si-a creat propriul stil muzical prin imbinarea elementelor de progressive si ambient metal, reusind astfel sa aiba un sunet modern si complex. MBP a lansat pe platformele de streaming, albumul de debut, intitulat “A Lifetime Consequence”, ce contine un material muzical cu o durata de peste 80 de mi minute. Piesele ataca conflictul interior al artistului si pacea regasita odata cu finele compozitiei.