Nekhrah este prima trupa support pentru concertul Destruction din Quantic

54

Pentru amatorii de thrash metal si nu numai, trupa Destruction revine in Romania, in data de 22 februarie 2019, in clubul Quantic din Bucuresti. Nekhrah este prima trupa support pentru acest evenimentu in scurt timp urmand sa fie anuntate si alte nume.

Biletele pentru concertul Destruction din club Quantic se pot achizitiona de pe iabilet.ro.

Nekhrah s-a infiintat in 2011 in Nicosia, Cipru, initial sub numele de Impalement. Acestia au devenit repede cunoscuti in scena locala datorita stilului original. Trupa are in palmarea un demo (lansat in 2014) iar in prezent a incheiat inregistrarile pentru albumul de debut. Acesta poarta numele “Cosmic Apostasy” si este masterizat de Alan Douches / West West Side Music.

Numele trupei Nekhrah este o versiune anglicizata a cuvantului grecesc “Νεκρα”, care inseamna Moarte / Nemurire si / sau Goliciune in limba greaca. Filozofia din spatele trupei este nihilistica. Mai exact credinta ca existenta este lipsita de sens si ca nu exista niciun inteles inerent in ceea ce facem, gandim sau experimentam. Versurile se invart in jurul misantropiei, cataclismului, auto-distrugerii si dorintei de a nu exista.

Destruction a luat fiinta in 1982 sub numele Knight of Demon, insa grupul avea sa-si schimbe numele in Destruction dupa doi ani, timp in care a devenit repede unul dintre numele cele mai populare din underground.

Primul album, “Infernal Overkill”, este socotit astazi un pilon al thrash-ului european, insa, paradoxal, cu cat trupa era mai apreciata de armate de tineri fani, cu atat succesul comercial intarzia sa apara.

Thrash-ul crud, rapid si foarte agresiv, a lasat totusi loc pentru cateva experimente pe al doilea LP, “Release from Agony” (1987), insa la doi ani dupa aceea solistul vocal-basist Marcel Schirmer (“Schmier”) a parasit trupa. Desi chitaristul Mike Sifringer a continuat aventura fara el, adevarata revenire a thrasherilor teutoni a avut loc la inceputul anilor 2000, cand, prin intoarcerea solistului vocal, cei doi membri-fondatori au reluat colaborarea intr-o directie mai thrash decat oricand.

Functionand in cea mai mare parte a carierei sub forma de trio, Destruction si-a pastrat statutul legendar intre fanii genului dar a fost si una dintre principalele influente ale valului de black-metal norvegian din anii 1990.