24 Oct 2021
spot_img

Concert Mortem la Rockstadt Extreme Fest 2019

Citește și

RockStage Team
Romanian online rock magazine, updated daily with the latest news, photo galleries, live reports, videos, gigs and festivals informations.

Mortem este noul nume confirmat pentru Rockstadt Extreme Fest 2019, care va avea loc intre 1 – 4 august 2019, la poalele Cetatii Rasnov. Incepand de anul viitor Rockstadt Extreme Fest va avea doua scene mari iar sectiunea food-court va fi mutata intr-un alt areal din interiorul festivalului, cu acces facil si care va oferi o diversitate si mai mare in ceea ce priveste mancarea si cu un spatiu mult mai generos pentru servirea mesei.

Mortem , cunoscuta trupa norvegiana de black metal, vine in premiera in Romania la Rockstadt Extreme Fest. Formata in 1989 de Marius Vold (Stigma Diabolicum, Thorns, Arcturus) si de Steinar Sverd Johnsen (Arcturus, Covenant, Satyricon), Mortem a fost una dintre primele formatii de profil, care a contribuit la punerea bazelor scenei black metal din Norvegia.

Totul a inceput cu intensul demo “Slow Death”, foarte bine primit de fanii black metal si de critica de specialitate, urmat insa de o despartire a trupei. Membrii formatiei au inceput alte proiecte muzicale, precum Arcturus sau Thorns, care au devenit, de altfel, nume sonore la nivel international.

Dupa o lunga tacere, nostalgia pentru abordarile muzicale incluse pe “Slow Death” a facut ca trupa sa se reuneasca intr-o formula noua, duoul Marius – Sverd fiind intregit de cunoscutul Hellhammer la tobe (Mayhem, Covenant, Arcturus), de Tor Stavenes (1349) si de Svart Lotus la bas (Svart Lotus, Den Saakaldte). Iar asta nu e tot. Reunirea fortelor acestor muzicieni se
va materializa si intr-un nou material, care va reinvia energia bruta a materialului initial si o va intregi cu elemente fresh, asezonate cu influente gore si tonalitati specifice inceputurilor black metal-ului.

Pe scena de la poalele Cetatii Rasnov, Mortem (Norvegia) va canta alaturi de Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia) Adept (Suedia), 1349 (Norvegia), Bölzer (Elvetia), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Schammasch (Elvetia), Ektomorf (Ungaria) si de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume consacrate in industria muzicala internationala vor fi anuntate in curand.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Fleshgod Apocalypse si Omnium Gatherum vor sustine doua concerte in Romania

Formatia italiana Fleshgod Apocalypse va sustine un turneu prin Europa in perioada septembrie - noiembrie 2022. Initial, trupa Ex...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X