Videoclip nou Myrkur, Juniper

47

Solista Amalie Bruun, cunoscuta sub numele de Myrkur, va lansa pe 7 decembrie 2018, EP-ul “Juniper”. Acesta este distribuit sub egida Relapse Records si contine doua piese, piesa de titlu si “Bonden og Kragen”, care este o reinterpretare a unui cantec traditional danez din 1600.

Myrkur, alaturi de Opeth, Madrugada si Wardruna sunt primele trupe confirmate pentru editia de anul viitor a festivalului ARTmania Sibiu. Cea de-a 14-a editie ARTmania va avea loc in zilele de 26 – 27 iulie 2019, si ii va aduce pe scena din Piata Mare a cetatii medievale a Sibiului pe unii dintre cei mai cunoscuti artisti ai momentului. Pretul unui bilet este de 190 lei.

Myrkur, termen care se traduce prin “intuneric” in islandeza, este numele proiectului muzical de black-metal si alter ego-ului artistei si fotomodelului danez Amalie Bruun. Nascut din tenebrele scandinave, Myrkur combina intensitatea bruta a energiei masculine cu tonalitatile black metal si cu muzicalitatea vocilor feminine, sofisticate si delicate pe alocuri.

Albumul de debut, “M” (coprodus cu Ulver, in colaborare cu membri din Mayhem, Nidingr si Arch Enemy), a adus Amaliei Bruun premiul pentru “Cel mai bun album hard rock” la Gaffa Awards, in 2015, premiul pentru “Trupa anului” si cel pentru “Metal album of the Year” la competitia High Voltage Awards. A fost indelung laudata de critica (Steppeulven – Asociatia Daneza a Criticilor Muzicali), a avut turnee alaturi de nume cunoscute, precum Behemoth sau Opeth si a urcat pe scenele unora dintre cele mai mari festivaluri: Hellfest, Graspop sau Wacken Open Air Festival.

Cel de-al doilea album al artistei, “Mareridt” (“cosmar” in daneza) reprezinta o intensa juxtapunere a intunericului cu lumina, tradusa in tonalitati, ritmuri si sunete intense, ce i-au adus premiul pentru “Albumul Anului” in cadrul galei “Golden Gods Ceremony”.