Concert Dream Theater la ARTmania Festival 2019

247

Dream Theater este noua confirmare pentru editia de anul viitor a festivalului ARTmania Sibiu. Trupa va lansa cel de-al 14-lea album de studio, intitulat “Distance Over Time”, in luna februarie 2019 acesta fiind descris ca o intoarcere la inceputurile muzicale ale americanilor.

James LaBrie (voce), John Petrucci (chitara), Jordan Rudess (clape), John Myung (bass) si Mike Mangini (tobe) tocmai au terminat de inregistrat viitorul album, pentru prima oara in ultimii 20 de ani, cei cinci super-muzicieni au scris si inregistrat discul locuind practic impreuna, timp de mai bine de patru luni de zile, intr-un studio din Monticello, New York.

Intre gratarele facute cu randul si lungile taclale cu care “spargeau” cele pana la 14 ore de lucru in studio, muzica celui de-al 14-lea album al trupei a venit natural, spontan, si s-a asezat ca un soi de pecete peste puternica prietenie care ii leaga. Chimia a fost esentiala pentru Dream Theater in aceasta perioada, mai ales dupa turbulentele majore prin care trupa a trecut in 2010, cand unul dintre fondatorii proiectului a parasit proiectul (tobosarul Mike Portnoy). Mike Mangini, inlocuitorul lui Portnoy in spatele tobelor, face acum cu adevarat parte din “Familie”, pentru prima oara contribuind total la un album de studio, inclusiv in ceea ce priveste textul pieselor.

Pe scena ARTmania Festival din Piata Mare a Sibiului, Dream Theater (SUA) vor urca alaturi de Opeth (Suedia), Madrugada (Norvegia), Wardruna (Norvegia) si Myrkur (Danemarca), alte nume cunoscute pe scena muzicala internationala urmand sa fie anuntate in viitor.

Inca de la inceputuri, ARTmania a fost gandita ca o platforma culturala menita sa ofere publicului cat mai multe evenimente si moduri de a experimenta forme variate de expresie artistica, precum: concerte, expozitii, lansari de carte sau proiectii de film. Acest spatiu comun de intalnire al artistilor si publicului la nivelul sunetului, culorilor, imaginilor sau literelor, gazduit de Piata si de cetatea medievala, creeaza spatiul de poveste si magia care reprezinta, in esenta, spiritului festivalului.