E.M.I.L. a lansat videoclipul Cosmos

120

Trupa de punk-rock E.M.I.L. a lansat cel mai nou videoclip al sau, “Cosmos”, care este o invitatie de a privi lumea in complexitatea ei. Cu o instrumentatie expansiva in cheia post-hardcore specifica formatiei, “Cosmos” are un mesaj profund despre schimbare si complexitatea lumii in care traim.

Sorin Badulescu, solist E.M.I.L., a declarat:

“Cosmo”s este un cantec ce are la baza indemnul de a fi mai bun – nu doar ca enunt, ci ca stare de spirit. Oamenii sunt foarte inchisi cand vine vorba de schimbare, si este aproape imposibil sa le ceri sa practice exercitiul iubirii ca stil de viata. M-am gandit ca doar perspectiva diferita asupra unor lucruri banale poate produce acel shift atat de necesar. Mai mult ca oricand, suntem un popor dezbinat si ancorat atat de mult in superficial… dar e valabil pentru intreaga umanitate.

Textul piesei impreuna cu videoclipul reprezinta invitatia de a privi lumea in complexitatea ei si de a pune omul in centrul naturii. Nu ne mai putem permite sa ne batem joc de aceasta planeta si de umanitate. Daca nu realizam ca tot ceea ce ne inconjoara este compusul a milioane de elemente particulare, care impreuna dau nastere la frumusetea acestei lumi, atunci o sa ne fie greu sa punem respectul si dragostea inainte de orice. Daca realizam in schimb ca aceasta complexitate ne gazduieste, poate vom incepe sa ne dam seama ca avem o responsabilitate ce depaseste cu mult fortele care ne guverneaza in acest moment – si cand spun forte, ma gandesc la capacitatea omului de a produce rau”.