Asculta noua piesa Mono, After You Comes the Flood

30

Trupa japoneza Mono, una dintre cele mai spectaculoase trupe post-rock, va lansa pe 25 ianuarie 2019, cel de-al 10-lea album de studio. Intitulat “Nowhere Now Here”, discul coincide cu aniversarea a 20 de ani de cariera muzicala si va fi urmat de un amplu turneu. Nu este exclus ca Mono sa concerteze la Bucuresti in 2019. Artwork-ul poarta semnatura artistului egiptean Ahmed Emad Eldin care in 2014 realiza coperta ultimului disc Pink Floyd, “The Endless River”.

Daca vestea noului album va bucura fanii Mono, trupa s-a gandit sa le ofere si prima piesa de promovare. Aceasta poarta numele “After You Comes the Flood” si poate fi ascultata mai jos.

Trupa a luat nastere in 1999 la Tokyo si pana acum a pus pe piata noua albume de o frumusete aparte, materiale ce pot fi considerate reper sau chiar sursa de inspiratie pentru intregul curent post-rock de astazi, un adevarat boom muzical. Muzica Mono este un amestec inspirat dar si original de experimental si instrumental rock, cu treceri prin shoegaze, muzica clasica, ecouri noise si atingeri minimaliste, efectele chitarilor lui Yoda si Taka fiind “motoarele navei” japoneze. Bass-ul lui Tamaki are rolul de a accentua gravitatea pasajelor inaltatoare iar trecerile complexe si variate ale bateriei lui Yasunori raman imediat intiparite in mintea ascultatorului Mono.

Tracklist “Nowhere Now Here”:

1. God Bless
2. After You Comes the Flood
3. Breathe
4. Nowhere, Now Here
5. Far and Further
6. Sorrow
7. Parting
8. Meet Us Where the Night Ends
9. Funeral Song
10. Vanishing, Vanishing Maybe