Concert Celelalte Cuvinte in septembrie in clubul Quantic

74

Pe 15 septembrie 2018, Celelalte Cuvinte va canta integral “Albumul cu patratele”, primul material discografic al trupei. Pretul unui bilet este de 35 lei, pana pe 14 septembrie, si 50 lei la intrare sau online in ziua evenimentului.

De cele mai multe ori, primul album al unei trupe ramane unul special, atat pentru artisti, cat si pentru fani. Dupa mai bine de 31 de ani de la lansare, Celelalte Cuvinte canta integral piesele de pe celebrul album “cu patratele”, aparut in 1987, inregistrat de Electrecord.

Povestea albumului incepe, de fapt, in 1984. Trupa inregistreaza la Radio Cluj cateva piese, printre care si “Iarba prin par”, care devine in scurt timp unul dintre cele mai mari hituri din istoria formatiei si a rock-ului romanesc. Apoi, la festivalul timisorean “TIM Rock” Celelalte Cuvinte este remarcata de Florian Pittis si, prin intermediul lui, banda cu inregistrarile de la Radio Cluj ajunge la Bucuresti, unde devine o jumatate a L.P.- ului intitulat “Formatii Rock Nr. 8”, album editat de Electrecord, in 1985. Dupa doi ani, este lansat Celelalte Cuvinte I, primul material discografic apartinand in intregime trupei.

“Albumul cu patratele” si-a primit numele dupa ce prima varianta a copertii, realizata de Alexandru Andries, a fost respinsa de cenzura comunista pe motiv ca ar fi facut aluzie la demolarea cladirilor vechi din Bucuresti sau la cutremur. Prin urmare, Andries vine cu o alta idee grafica, mult simplificata, datorita careia discul este numit si azi “albumul cu patratele”.

Biletele se gasesc in format electronic pe www.iabilet.ro si in reteaua fizica iabilet.ro : Magazinele Flanco, Metrou Unirii 1 langa casa de bilete Metrorex, Magazinul Muzica, Magazinele IQ BOX – Telekom, Cafe Deko, Club Vintage, Club Quantic, Expirat Halele Carol (in intervalul orar: 18:00-22:00), Hard Rock Cafe, Beraria H, Targul Cartii (Pasajul Latin), Agentiile Perfect Tour, Magazinele Uman si in Statiile de Plata SelfPay din toata tara.