ARTmania si Muzeul Brukenthal te invita la expozitia The Anatomy of Darkness

37

Festivalul ARTmania invita iubitorii de arta la expozitia “The Anatomy of Darkness” din cadrul Muzeului National Brukenthal. Muzica si arta se intalnesc din nou la Sibiu in 26-28 iulie, in cadrul Festivalului ARTmania 2018 si a conferintei dedicate industriei muzicale East European Music Conference.

Astfel, Muzeul Brukenthal isi deschide portile pentru cei care vor veni la ARTmania Festival si EEMC 2018 si ii invita la expozitia “The Anatomy of Darkness”, care ii are ca artisti pe Costin Chioreanu (Bucuresti), Claudiu Doncutiu, Constantin Scarlatescu si Costin Szabo (Sibiu). Expozitia este organizata in cadrul expozitiei cu profil permanet “Gothic – trairea neo-gotica vs. modelul iluminist”, deschisa in subsolul Muzeului National Brukenthal, care a disecat fenomenul gothic in artele vizuale. Expozitia ilustreaza o imagine vie a perioadei caracterizata de neliniste culturala si inventii artistice indraznete.

De asemenea, si Complexul National Muzeal ASTRA (Muzeul Satului din Sibiu) ramane partener al ARTmania Festival si EEMC, sustinand aceste doua proiecte culturale moderne prin acordarea accesului gratuit in spatiul care promoveaza traditiile romanesti.

Povestea Complexului National Muzeal ASTRA incepe in urma cu mai bine de un secol si reprezinta cea mai vasta structura etnomuzeala din Romania, tratand, distinct, specificul culturii populare romanesti si sasesti, in cadrul Muzeului Civilizatiei Traditionale Populare “ASTRA”, Muzeului Civilizatiei Transilvane “ASTRA”, Muzeului de Etnografie Saseasca “Emil Sigerus”, iar a popoarelor extraeuropene in cadrul Muzeului de Etnografie Universala “Franz Binder”.

Iubitorii de cultura care au bratari ARTmania Festival sau East European Music Festival, sunt asteptati in toate aceste spatii expozitionale in perioada 26-28 iulie..Cei curiosi sunt sunt rugati sa se prezinte la intrare cu bratarile din festivalul ARTmania sau a conferintei East European Music Conference.

ARTmania Festival este o platforma dedicata promovarii tuturor formelor de expresie artistica inspirate din cultura rock, ce s-a consacrat ca principal promotor regional al proiectelor muzicale contemporane. ARTmania nu inseamna doar concerte ale unor mari formatii internationale si locale. Muzica este componenta de baza de la care a pornit totul, insa, reprezinta doar o parte din experienta pe care festivalul a dorit sa o ofere iubitorilor de arta din Romania si din strainatate.

Kaufland, partener principal al ARTmania Festival 2018, a pregatit si o surpriza pentru cei care doresc sa vina cu prietenii la festival: pachetul special Kaufland, care contine 4 abonamente pentru cele doua zile de festival, poate fi achizitionat la pretul special de 699 de lei pana la data de 10 iulie 2018. Detalii se gasesc pe www.artmaniafestival.ro.

Mogwai, Steven Wilson, Leprous, Haken, Zeal&Ardor, ROME, Arcane Roots si Distorted Harmony formeaza line-up-ul final al editiei din 2018.

In aceeasi perioada cu ARTmania Festival, la Sibiu va avea loc si East European Music Conference (26 – 28 iulie 2018), cea mai importanta conferinta dedicata industriei muzicale din Romania.Dupa o prima editie in care peste 400 de persoane – participanti si invitati – din mediul cultural romanesc si european au schimbat idei si au impartasit concluzii, cea de-a doua editie continua inovatia pe piata romaneasca a evenimentelor de profil cu inca un program de avangarda: Romanian Music Export.

Astfel, primul program romanesc din zona antreprenoriala care isi asuma zona de promovare si de export muzical la nivel european, va fi gata de start odata cu editia a doua EEMC si va fi disponibil pentru participantii si invitatii la conferinta. Biletele sunt disponibile aici pe www.eemusic.ro.