26 Oct 2021
spot_img

Vinnie Paul, fostul baterist Pantera, a murit la varsta de 54 de ani

Citește și

Vinnie Paul, fostul baterist Pantera, in prezent membru al trupei Hellyeah, a murit la varsta de 54 de ani. Momentan nu exista detalii referitoare la cauza mortii, decesul celebrului artist fiind confirmat de un reprezentant al sau.

Vincent Paul Abbott s-a nascut pe 11 martie 1964 in Abilene, Texas parintii sai Jerry si Carolyn Abbott fiind cantareti de muzica country. In 1981, la varsta de 17 ani, impreuna cu fratele sau, Dimebag Darrell, a format trupa Pantera. In 2003, formatia s-a destramat iar cei doi au pus bazele unui nou proiect muzical pe nume Damageplan. In 2004 a fost lansat albumul de debut, “New Found Power”, insa a venit ziua fatidica de 8 decembrie 2004, cand Dimebag Darrel a fost ucis prin impuscare chiar pe scena, in Columbus, Ohio.

Din 2006, Vinnie  Paul a fost bateristul supergrupului Hellyeah, format din solistul vocal Mudvayne Chad Gray si chitaristul trupei Nothingface, Tom Maxwell. Au lansat 5 albume de studio, ultimul, “Unden!able” datand din (2016).

Pantera lansat 9 albume de studio si a primit 4 nominalizări la premiile Grammy, ”Far beyond driven” (1994) debutand pe locul 1 top Billboard 200. In august 2017 trupa avea vandute peste 60 de milioane de albume in intreaga lume.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Concert WASP la Arenele Romane din Bucuresti in mai 2022

Dupa anularea turneului “1984 to Headless“, americanii de la WASP vor ajunge pana la urma la Bucuresti in cadrul...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X