Green Carnation lanseaza DVD-ul Last Day Of Darkness

43

Green Carnation va lansa pe 24 august 2018, sub egida Prophecy Productions, concertul “Last Day Of Darkness”. Disponibil in format CD, DVD si vinyl, materialul contine inregistrarea concertului din 2016 cand trupa a cantat integral albumul “Light of Day, Day of Darkness” in orasul nastal Kristiansand din Norvegia. DVD-ul vine la pachet cu un documentar de 95 minute cu imagini inedite din turneu, imagini din culise si un interviu in exclusivitatea cu liderul si compozitorul Tchort.

Artwork-ul este realizat de Costin Chioreanu de la Twilight13media (At the Gates, Bloodway, Mayhem, Enslaved, Arcturus, Arch Enemy, Sigh) dar exista si cateva ilustratii suplimentare facute de Niklas Sundin.

Green Carnationeste a fost infiintata in 1990 de Tchort, inainte de a intra in Emperor. Trupa a lansat un demo in 1991 intitulat “Hallucinations of Despair”, genul abordat fiind death metal. Albumul de debut, “Journey to the End of the Night” a fost lansat abia in 2000, urmat un an mai tarziu de “Light of Day Day of Darkness”, care contine o singura piesa cu o durata de 60.06 minute. In 2003 a aparut “A Blessing in Disguise” care a reprezentat o schimbare de sound, fiind putin mai melodic si linistit ca precedentele. De asemenea au “disparut” piesele cu durata de 15-20 minute, cea mai lunga avand 8 minute. Au urmart “The Quiet Offspring” (2005) si “The Acoustic Verses” (2006) un disc 100% acustic.

Tracklist “Last Day Of Darkness”:

CD:
1. Light of Day
2. Day of Darkness (Live in It’s Entirety at Kilden Kristiansand)
3. The Story of Light of Day
4. Day of Darkness” (Spoken By Tchort)

DVD:
Documentary and concert