The Details a lansat videoclipul Girls on the Beach

65

The Details, proiectul muzical al lui Matei Tibacu-Blendea, chitaristul trupei Coma, a lansat videoclipul piesei” Girls on the Beach” (Beach Boys cover).

Pregatindu-se pentru lansarea EP-ului de debut inregistrat in Marea Britanie, ce beneficiaza de invitati care au lucrat cu Paul McCartney, Bob Dylan, The Beach Boys si Brian May (Queen), The Details si-au inceput cariera concertistica la finele anului 2017, avand deja la activ concerte de succes in club Control, la Targul de Craciun din 2017, la Radio Guerilla, Gold FM dar si alte aparitii inedite.

Conceput de Matei (Coma, Illuminati, Lost Society), proiectul a fost deja laudat de publicatii din strainatate, dar si de membrii unor trupe precum The Doors, The Beach Boys, Faith No More, Big Star, sau Henry Rollins. Muzica oferita de The Details are menirea sa comunice cu corpurile ascultatorilor: sa provoace zambete, sa le intoarca zambetele pe dos, sa ridice sprancene, sa incline urechi mai aproape de boxe, sa zbarleasca perii din toate zonele… dar cel mai important, telul este ca aceasta muzica sa ajunga la inimile oamenilor. Caci tot din inima a pornit.

Formatia reda viata muzicii anilor ’60 si reuseste sa resusciteze genul power pop, presarand-ul cu influente de surf, jazz, avantgarde, si dream pop, din care rezulta cea mai frumoasa colona sonora pentru cele mai frumoase sentimente. Este remarcabil faptul ca Matei recunoaste influenta marilor grupuri din acei ani, spre deosebire de alti colegi de generatie care au impresia ca muzica incepe cu Metallica.

Ordinea importantei in contributie muzicala ar fi: The Beatles, Beach Boys, Rolling Stones, The Who, si asa mai departe…pana cand se ajunge in prezent, la The Details.