Urmareste noul videoclip U2, American Soul

24

“American Soul”, noul videoclip semnat de formatia irlandeza U2 poate fi urmarit mai jos. Piesa este extrasa de pe albumul “Songs of Experience”, lansat pe 1 decembrie 2017, si il are ca invitat pe rapperul american Kendrick Lamar. Pentru acest album U2 a colaborat cu mai multi producatori: Jacknife Lee, Ryan Tedder, Steve Lillywhite, Andy Barlow si Jolyon Thomas.

“Songs of Experience” este cel de-al 14-lea album de studio U2 si a fost conceput ca o continuare la precedentul album din 2014, “Songs of Innocence”, ambele titluri fiind inspirate dintr-o colectie de poezii ale poetului englez William Blake din secolul al XVIII-lea, “Songs of Innocence and Experience”. In timp ce “Songs of Innocence” releva influentele si experientele trupei din anii 1970 si pana la începutul anilor 1980, noul album este o colectie de piese “sub forma de scrisori intime despre locuri si persoane apropiate de inima solistului Bono”, precum familia şi prietenii.

U2 a luat fiinta in 1976 la Dublin, este formata din solistul Bono (Paul Hewson), chitaristul The Edge (David Evans), basistul Adam Clayton si tobosarul Larry Mullen Jr.. Formatia a castigat 22 de premii Grammy, mai mult decat oricare alta formatie din lume, si a fost inclusa in Rock and Roll Hall of Fame in 2005.