Breathelast se desparte de chitaristul Valentin Birsan

64

Trupa Breathelast a dat publicitatii urmatorul comunicat:

“RespiraUltimul a fost mereu o proba de anduranta fara presiunea timpului, dandu-ne noua, celor activi in proiect, dealungul evolutiei lui, sansa sa ne descoperim artistic si chiar si launtric individual, dar si identitatea de grup. Maturizarea era deja in toi pentru multi dintre noi, avand fiecare ceva proiecte in tolba la momentul zero al originii Breathelast, pentru altii a fost doar o trecere in revista a aptitudinilor, excelente de altfel si folosite din plin intru supravietuirea rechinilor. Adunate toate, compun marcajul mobil al starii si dotarii de care dam dovada ca proiect acum. Cand am format aceasta trupa si i-am dat numele, stigmata a devenit crez si crezul rabdare. RespiraUltimul. Breathelast.

Timpul nu s-a multumit sa mai rabde si a creat asteptari diferite in fiecare dintre noi si iata-ne, din fericire si nefericire, la o noua rascruce. Datorita dorintelor asezate inegal, ce strabat electric subepiderma fiecaruia, am luptat cu inspiratiile variate si cateodata potrivnice doar pentru a ne da seama, fiecare in parte, ca nu mai suntem chiar aceeasi oameni ce porneau la drum acum aproape 8 ani de zile si apoi in noua formula, acum 5 ani or so. Din fericire, acum stim fiecare ce vrem, din nefericire, acest lucru nu coincide cu dorintele fiecaruia dintre noi.

Cu respect enorm fata de ceea ce am cladit impreuna, cu spuse si nespuse atribuite unui proces in care fiecare a sacrificat ce a putut sau ce a considerat demn de oferit proiectului, anuntam pe aceasta cale ca drumurile lu’ acest RespiraUltimul / BreatheLast se despart de azi de catre drumurile unuia dintre rechinii originali si ale unui coleg inspirat, ca malu’, ca valu’, Valentin Birsan. Cuvintele sunt de prisos, munca vorbeste de la sine si speram ca o va face in continuare.

Ii dorim lui Vali toata sanatatea, binele, inspiratia si sporul din lume si mai ales, sa realizeze alaturi de celelalte proiecte in care este activ, Till lungs collapse si Sunet fin, tot ceea ce isi doreste and beyond! Daca timpul petrecut in Breathelast a insemnat ceva, atunci vointa, munca sincera si bunul simt ar trebui sa se contopeasca cu ideile lui si cu sprijinul proiectelor in care se afla si impreuna sa darame orice obstacol sau bariera! Noi, restul rechinilor ii dorim sincer toate acestea si oricat se poate mai mult! Mult, mult spor, Valentin! Cat despre restul rechinilor, urmeaza sa ne regrupam in formula de 4, ne-am bucura daca am primi sprijinul vostru in continuare, atat Vali cat si rezidentii Breathelast. Am oferit absolut tot ce aveam mai bun ca sa implinim o parte mare a unui vis frumos, anume o activitate muzicala sincera, cu o crestere naturala si chiar si un album LP cu care sa putem sa inchidem un ciclu serios de supravietuire a muzicii facute impreuna.

Daca tot ceea ce am facut este la fel de important pentru voi cei care ne urmariti si ne sprijiniti si ne ascultati, atunci stim ca atat Valentin (cu cei din Till Lungs Collapse & Sunet Fin) cat si Breathelast nu au muncit si nu au facut sacrificii de pomana. Muzica ramane intre noi si e singurul tribut pe care timpul il accepta. Speram ca si voi veti face la fel!

Pentru ca tot suntem la capitolul muzica, anuntam ca vom termina povestea inceputa cu “Monstrul” si continuata cu “Ascuns In Pereti” impreuna, in formula care i-a dat viata, ca sa inchidem si acest capitol cum se cuvine, asa ca inca va puteti astepta la muzica noua din partea formulei de 5 a Breathelast in viitorul apropiat, in limba romana. Pana atunci puteti cumpara sau asculta albumul nou scos, deoarece este o munca serioasa in spate a tuturor celor cinci membri ai acestei formatii. Multumim pentru absolut toata increderea si sustinerea de pana acum!”