Sonata Arctica canta la Metalhead Meeting 2018

63

Editia a saptea a festivalului Metalhead Meeting va avea loc pe 6 si 7 iulie la Arenele Romane din Bucuresti. Primele trupe confirmate la festival au fost finlandezii de la Children Of Bodom, olandezii de la Epica, canadienii de la Kataklysm, olandezii de la Carrach Angren si americanii de la Skeletonwitch.

E momentul sa aflam inca un headliner pentru ca o alta trupa din finlanda revine la Bucuresti: Sonata Arctica se alatura lineup-ului festivalului, la trei ani distanta de la showul de la Arenele Romane.Multe alte trupe urmand sa fie anuntate in lunile care urmeaza. Pana pe 16 martie abonamentele costa doar 175 de lei urmand ca acestea sa se scumpeasca treptat.

Cu o activitate de peste 20 de ani pe scena metal internationala, Sonata Arctica are 9 albume la activ, cel mai recent, The Ninth Hour, fiind lansat acum doi ani. Bazele trupei au fost puse la finalul lui 1995 de catre Marko Paasikoski, Jani Liimatainen si Tommy Portimo, iar la scurt timp in formatie au venit Pentti Peura si Tony Kakko. Initial formatia s-a numit Tricky Beans iar apoi Tricky Means si cantau hard rock.

Ulterior si-au schimbat stilul spre power metal, fiind influentati de Stratovarius, iar apoi la cerintele casei de discuri Spinefarm cu care semnasera pentru 3 albume si-au schimbat si numele in Sonata Arctica. De-a lungul timpului trupa a avut colaborari cu artisti precum Johanna Kurkela, artista care a pornit proiectul Auri alaturi de Tuomas Holopainen de la Nighwitsh, Jens Johansson de la Stratovarius si Rainbow sau Timo Kotipelto tot de la Stratovarius.