27 Jan 2022
spot_img

Concert Tarja Turunen – Colours In The Dark Of Bucharest

Citește și

Tarja nu mai este demult un secret pentru publicul roman. Vine cu o frecventa galopanta de zici ca este Haggard sau Anathema. A venit pe cand era in Nightwish, a venit de si mai multe ori de una singura. Asta nu inseamna ca face cumva rabat de la calitate, ci dimpotriva, iar seara de marti a dovedit-o cu prisosinta.

Ora 19:45. Incepe recitalul celor de la Crimson Blue. Jumatate de sala goala. Chiar ma gandeam ca, dupa atatea prezente in Romania, oamenii nu vor fi interesati. M-am inselat din nou si nu-mi pare rau. Crimson Blue, au propus timp de 40 de minute ceva acustic, asezonat pe alocuri cu niste Evanescence, n-au facut-o deloc rau. “Bring Me To Life” a fost un preambul cum nu se poate mai potrivit.

Ora 20:25. Sfarsit de Crimson Blue, debut de asteptare. Sala incepe sa se umple. Oameni de tot felul. Tineri de nivelul liceului, dar si oameni trecuti de a doua varsta. Unii cu copii mici in carca, altii cu copii adolescenti langa ei. Frumos. Viitorul are perspective.

Ora 21:00. Fix. Ca orice artist care se respecta, Tarja nu-si lasa blazonul patat si incepe la secunda. Dupa un intro instrumental si prelung, panza pe care este inscris titlul celui de-al patrulea album al ei cade si incepe simfonia metal ce avea sa se perinde pret de o ora si trei sferturi. Ca o paranteza, turneul a inceput a matura Europa in urma cu peste un an, ajungand in aceasta toamna pana in America de Sud.

Fiind vorba de promovarea unui album lansat la zenitul unui august al anului trecut, a parut normal ca felia groasa din setlist sa-i apartina. Nu mai putin de sapte piese (plus una) de pe noul material discografic, insa condimentate cu momente inedite, cum ar fi cel in care Tarja a parasit scena si s-a lasat prada publicului pe undele unui cover Peter Gabriel.

Dupa o peregrinare prin treisprezece piese, Tarja s-a alintat putin si ne-a amenintat ca paraseste scena, ca ne iubeste pe toti, dar ca va reveni cat se poate de curand. Nu ca cineva ar fi avut vreo emotie in sensul asta, insa pana anul viitor a mai fost loc de doua iesiri la rampa. Primul bis a debutat pe niste acorduri ce aduceau nostalgic aminte de un “Bolero” la mal de mare si a mai inclus si o piesa adusa in spinare din epoca Nightwish. A urmat o a doua pauza, oarecum bine pusa in scena si cu iz de spontaneitate, cu toata trupa stransa in mijlocul scenei si cu brate deschise inspre public, insa nu s-a terminat aici. Cireasa pe tort a fost pusa de binecunoscutul cover al piesei lui Gary Moore, prilej cu care o duzina de copii au invadat scena pentru a topai frenetic alaturi de Tarja.

Ora 22:45. A fost putina liniste, dar si multa pace marti seara la Sala Palatului. Locatia a fost excelent aleasa. O asemenea voce, nu mai este un secret pentru nimeni ca este de soprana pura si cu studii de specialitate in domeniu, ar fi fost cu pacat irosita intr-un spatiu fara acustica potrivita. Este adevarat ca au lipsit cu desavarsire bauturile alcoolice, insa cred de cuviinta ca ele chiar nu-si aveau rostul intr-un spatiu cu covoare pe holuri si mocheta in sala. Publicul a fost eterogen, asa cum spuneam mai sus, poate chiar prea cuminte si linistit pe alocuri, doar pe final ridicandu-se in picioare. De aceea Sala Palatului este o poveste cu dus si intors atunci cand vine vorba de concerte rock. Iti asigura pe de-o parte un sunet impecabil, insa are pacatul ca-i tintuieste pe oameni in scaune. Pacatul tine si de public, dar asta este o alta poveste.

Una peste alta, a fost un concert de ascultat si de vazut si care se va repeta, fara doar si poate, cat de curand. Relaxant si cum nu se poate mai potrivit pentru o seara de marti.

Setlist TARJA
1. In For A Kill (What Lies Beneath – 2010)
2. 500 Letters (Colours In The Dark – 2013)
3. Little Lies (What Lies Beneath – 2010)
4. Falling Awake (What Lies Beneath – 2010)
5. I Walk Alone (My Winter Storm – 2007)
6. Anteroom Of Death (What Lies Beneath – 2010)
7. Never Enough (Colours In The Dark – 2013)
8. Darkness (Cover Peter Gabriel) – [Colours In The Dark – 2013]
9. Neverlight (Colours In The Dark – 2013)
10. Mystique Voyage (Colours In The Dark – 2013)
11. Die Alive (My Winter Storm – 2007)
12. Deliverance (Colours In The Dark – 2013)
13. Medusa (Colours In The Dark – 2013)
Encore
14. Victim Of Ritual (Colours In The Dark – 2013)
15. Wish I Had An Angel (Cover Nightwish)
16. Until My Last Breath (What Lies Beneath – 2010)
Encore 2
17. Over The Hills And Far Away (Cover Gary Moore)

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Videoclip nou Dream Theater, Transcending Time

"Transcending Time", noul videoclip Dream Theater poate fi urmarit mai jos. Piesa este inclusa pe albumul “A View From...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X