Goodbye To Gravity – puternici si in forma la lansarea albumului de debut!

100

Cu Goodbye To Gravity, trebuie sa recunosc, nu am facut cunostinta de foarte multa vreme. Cu toate acestea as spune ca ne stim aproape perfect din punct de vedere muzical, pentru ca stilul trupei se pliaza destul de bine peste preferintele mele muzicale. I-am perceput ca pe o trupa energica, prestand un metal cu destule influente care sa le construiasca o baza solida de fani, si cu un chef fantastic de cantat.

Si exact lucrurile acestea ma asteptam sa le regasesc si in clipa in care am ajuns la Silver Church, acolo unde urmau sa-si lanseze primul album al carierei, intitulat omonim. Si nu am fost deloc dezamagit. Goodbye To Gravity au navigat prin muzica lor cu o forta si o energie care s-a raspandit rapid in sala, mai ales in fata scenei, acolo unde se formase un nucleu de spectatori care-si traia la maximum prezenta in fata favoritilor.

Trupa a sunat “ca pe disc”, ceea ce este extraordinar tinand cont de faptul ca nu este atat de usor sa dispui de aceeasi forta pe care o emani din studio. Experienta Thunderstorm s-a cunoscut din plin, pentru ca trupa era una care chiar merita atentia, iar metalul prestat de Goodbye To Gravity pe acest prim album are radacini serioase in ceea ce facea Thunderstorm pe vremuri. Oricum, muzica lor suna excelent, iar faptul ca la mixajul albumului a lucrat Jens Bogren, care a mai colaborat cu Kreator sau Opeth, spune destule.

De apreciat prezenta scenica a lui Andrei Galut, fost castigator al concursului “Megastar”, pentru unii o enigma. O enigma pentru ca nu l-ar fi vazut intr-o asemenea dispozitie muzicala, si le dau cumva dreptate, majoritatea participantilor la concursurile de gen plasandu-se in zona muzicale ceva mai accesibile publicului larg, asta ca sa fiu corect din punct de vedere politic si sa nu folosesc alte aprecieri.

Andrei se simte bine pe scena, isi face show-ul sau propriu care adauga exact ceea ce trebuie show-ului general, iar vocea sa este perfecta pentru ceea ce-si doreste trupa. Am cateva retineri pentru coverul Iron Maiden, dar tot eu sunt cel care spune ca las orice comparatie deoparte. Oricum, se mai poate lucra la piesa respectiva pentru ca a avut cateva caderi inexplicabile de forta in portiuni in care acestea nu aveau ce sa caute.

Cat despre public, estimez sa fi fost in sala aproximativ 250, poate 300 de persoane. Spun “estimez” tinand cont de alte concerte desfasurate in Silver Church, cu un public al carui numar il cunosteam si facand comparatie cu ceea ce am vazut in club la lansarea Goodbye To Gravity. As spune ca este foarte bine, fiind vorba de o trupa destul de proaspata, pentru ca am asistat la concerte in care trupe mult mai cunoscute si prestand de mult mai multa vreme pe diferite scene au cantat in fata unui numar mult mai mic de fani.

Sper ca Goodbye To Gravity nu se vor opri aici. Din sumedenia de trupe pe care am avut sansa sa le ascult in ultima vreme as spune ca ei formeaza una dintre cele mai inspirate formatii ale momentului, poate chiar una dintre cele mai in forma. In plus abordeaza un stil muzical care nu lasa loc de prizonieri, ceea ce necesita ceva curaj tinand cont de ceea ce inseamna piata muzicala a zilei de azi. Albumul lor este binevenit si este unul pe care-l recomand fara probleme, mai ales ca pentru cateva zile poate fi inca ascultat gratuit, asa ca puteti decide sa-l achizitionati in cunostinta de cauza.

Despre organizare nu ma foarte multe de spus, nu am vazut sa fi fost probleme din acest punct de vedere. Oricum, orice concert organizat in Silver Church rezolva o mare parte din problemele de organizare, pentru ca locatia respectiva are tot ce trebuie pentru a asigura o seara cat se poate de buna oaspetilor, indiferent de genul muzical pe care-l gazduieste in acea clipa. Evenimentele neplacute au lipsit asa ca, per ansamblu, a fost o seara cat se poate de placuta si o lansare de album, zic eu, reusita.