19 Jan 2022
spot_img

Concert Rotting Christ si Omnium Gatherum in Silver Church!

Citește și

Pe harta turneului Aealo 2011, tara noastra n-a fost marcata degeaba cu 3 concerte, pentru ca Rotting Christ e una din trupele favorite ale metalistilor romani. Iar la Bucuresti, acestia au fost rasplatiti cu un concert pe care in mod cert nu-l vor uita prea curand. Insotiti de alte 4 trupe, dintre care Omnium Gatherum merita si ea toate laudele, grecii au adunat ceva lume in The Silver Church, iar fanii inraiti au creat in fata scenei o adevarata invazie de plete ce zburau in toate partile.

Prima trupa din line-up a urcat pe scena conform programului si a cantat 30 de minute. De Profundis din Marea Britanie nu s-a remarcat prin ceva special, dezavantajata probabil si de numarul mic al celor veniti la acea ora si care inca se acomodau cu atmosfera.

Dark End i-a atras insa ca un magnet pe mai toti cei prezenti, trupa avand ceva recuzita de parodie biblica, cu efectul scontat pe de-o parte…sau ilar pe de alta. Cu microfonul de care atarna un cearsaf insangerat, vocalul cu a sa coroana de spini a fost centrul atentiei si pe scena si in afara ei, miracolul mult asteptat in prezenta lui fiind resimtit insa ceva mai tarziu, la headlinerii serii – Rotting Christ. Asta pentru ca italienii performeaza un symphonic black metal care nu aduce nimic nou fata de trupele consacrate, fara vreo doza de ingeniozitate ce ar putea capta interesul mai mult decat imaginea prezentata pe scena, sau cel putin sa reuseasca s-o completeze.

Urmatoarea trupa, Day Light Misery, desi asezata tot in conul de umbra al trupelor de deschidere, a reusit sa spuna ceva mai mult calitativ. Trupa a cantat 6 piese si s-a remarcat printr-un doom/ melodic death metal prestat corect, dar stagnat in sonoritati deja cunoscute, ba chiar amintind pe alocuri prea mult de Amorphis.

La Omnium Gatherum sound-ul se schimba radical, intarind convingerea ca in Finlanda creativitatea e la maxim. Debordand de energie si cu o linie melodica de un death metal pur si original, cei 5 finlandezi sunt ca o adevarata explozie pe scena, mai ales frontmanul Jukka Pelkonen, cu o voce “clean”, care pe albumul lansat recent, “New World Shadows”, este inregistrata si masterizata de cunoscutul Dan Swano. Setlistul a fost bine ales, membrii trupei foarte comunicativi, per total Omnium Gatherum a avut un show perfect, aceasta prima prezenta a lor in Romania fiind apreciata din plin.

Daca Omnium Gatherum a fost licoarea energizanta a serii, Rotting Christ a fost supradoza care creeaza dependenta. Pentru ca vei dori sa-i revezi iar si iar, o data ce ai apucat sa “gusti” din prezenta lor. Trupa si-a facut aparitia pe “Aealo”, de pe noul album ce a dat si numele turneului si, o data cu primele acorduri, razboiul din Silver Church a inceput. Headbanging la greu in fata scenei, moshpit mai in spate, printre spectatori fiind si vocalul de la Dark End, de data asta in rol de umil supus suprematiei ateniene.

Setlistul a continuat victorios cu piese de pe noul album, dupa care grecii s-au oprit asupra discografiei mai vechi, cu “The Sign of Evil Existence” sau “King of a Stellar War”. S-a trecut si prin “Theogonia”, “Sanctus Diavolos”, iar bis-ul, “Non Serviam”, intra deja la capitolul “clasice si de rezistenta”. Sakis, incantat de audienta, ne-a reamintit apartenenta comuna la spatiul balcanic, cu istorie si personalitate asemanatoare, iar spre finalul show-ului a purtat faimosul helmet de spartan, prezent pe coperta albumului Aealo.

Ca o concluzie a unui show Rotting Christ, creatiile, brutale si dramatice, te arunca intr-o stare din care mai greu te dezmeticesti. Cei care n-au venit au pierdut, mai ales ca toate piesele s-au auzit impecabil. Felicitari publicului care a fost la inaltime, precum si celor de la Hatework care si-au incheiat cu succes misiunea pe campul de lupta.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

Urmareste noul videoclip Annihilator, Romeo Delight

Annihilator, probabil cea mai cunoscuta formatie de metal din Canada, va lansa pe 18 februarie 2022, noul album intitulat...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X