10 Aug 2022

ZZ Top – Live la Sala Polivalenta!

Citește și

Iubitorii muzicii blues si rock ‘n ‘roll si-au lasat acasa marti, 20 noiembrie, hainele de birou pentru cele de rocker si s-au prezentat la sala Polivalenta pentru intalnirea cu ZZ Top.

In fata intrarii am remarcat aglomeratia specifica concertelor care se tineau pe vremuri in aceasta locatie, predominand categoria de varsta cu vechi state in ale rockului, precum si o atmosfera usor cosmopolita, mai multe limbi straine putand fi auzite in jur.
Din pacate, am ratat prestatia romanilor de la Cri Gri, prin urmare nu ma pot pronunta in privinta lor, asa ca o sa trec direct la vedetele mult asteptate ale serii.

Infiintata in Houston, Texas, in 1969, formatia ZZ Top este una dintre putinele trupe rock care si-a pastrat componenta originala, pe tot parcursul celor 40 de ani de cariera (aniversati chiar in aceasta luna). Cei trei rockeri texani, Billy Gibbons, Dusty Hill si Frank Beard, sunt cunoscuti atat pentru stilul inconfundabil de blues-rockabilly pe care il canta, cat si pentru imaginea lor originala – cei doi chitaristi avand un look emblematic, cu barbi lungi, ochelari de soare si palarii, sau chitarile custom-made (facute special pentru ei).
Grupul are la activ 14 albume de studio, primind, de-a lungul anilor, nu mai putin de 24 de discuri de platina. Numai in Statele Unite, ZZ Top a inregistrat vanzari de peste 20 de milioane de albume. Dupa turneul din vara, alaturi de Aerosmith, au pornit pe cont propriu in Double Down Live tour, care de aceasta data n-a ocolit Romania.

In fata unei sali ce incepuse sa dea semne de nerabdare, americanii si-au facut aparitia cu o mica intarziere, iar show-ul a fost deschis intr-un stil furtunos de piesa “Got Me Under Pressure”, urmata de “Waitin’ For The Bus”. In scurt timp, Billy Gibbons i-a intrebat pe spectatori in limba romana: “Va simtiti bine? E vremea pentru blues”. Si a fost blues…mai exact “Jesus Just Left Chicago”. Fara sa fi fost un concert care “sa te dea pe spate”, acesta a fost foarte corect executat si publicul a putut sa savureze si sa aplaude mai toate piesele celebre ale texanilor, intre care cei doi barbosi mai strecurau cate o glumita in bunul spirit sudist. Astfel, la aparitia a 2 domnisoare \”tehnicieni\” care s-au urcat pe scena etaland o tinuta cabaret style, Billy Gibbons a intrebat: “I’m in trouble?”

Nu se poate spune in niciun caz ca Billy, Dusty sau Frank dau dovada de dinamism pe scena, dar show-ul lor este destul de colorat si original, asa incat sa creeze o stare extrem de placuta spectatorilor. Trioul din Texas a cantat in fata a trei ecrane care prezentau secvente din videoclipurile lor si imagini de masini americane clasice, iar prestatia scenica impecabila a demonstrat ce reprezinta o formatie longeviva, care si-a castigat o faima si un respect de necontestat. S-au putut auzi mai toate hiturile de neuitat prin care ZZ Top si-au cucerit generatii de fani de-a lungul timpului, din concert nefiind omisa nici “Gimme All Your Lovin'”, lansata in 1983. De asemenea, in setlist-ul serii a fost inclusa si “Foxy Lady”, celebra piesa a lui Jimmy Hendrix, pe care trupa o canta constant in concerte.

Am plecat de la concert sub efectul unei seri reusite, in definitiv cum e normal sa fie dupa un concert rock. Organizarea a fost buna, sonorizarea ireprosabila, cozi acceptabile la bere si racoritoare, iar fumatorii n-au fost exilati afara, avand liber in holul de la intrare. Cu toate acestea la plecare am aflat un amanunt semnificativ. Concertul ZZ Top din Bulgaria a fost organizat pe stadion si a fost Sold Out. Cel din Romania s-a bucurat de prezenta a peste 3500 de spectatori. Suntem pe drumul cel bun, dar mai avem nevoie de un impuls pozitiv si ceva curaj in directia participarii la concerte. Asta daca vrem ca lista turneelor formatiilor de renume sa includa cat mai des Romania.

- Advertisement -spot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Advertisement -spot_img

Ultimele articole

The Mars Volta a lansat piesa Vigil – Audio

Formatia The Mars Volta revine dupa o lunga pauza, mai exact 10 ani, cu lansarea unui nou album de...
- Advertisement -spot_img

Articole similare

- Advertisement -spot_img
X