Urmareste noul videoclip Bloodway, Midlight Scout

07.09.2017


Bloodway a lnsat primul videoclip care ilustreaza un cantec de pe noul album de studio, si anume "Midlight Scout", piesa cu numarul patru de pe discul "A Fragile Riddle Crypting Clues". Videoclipul imbina in mod autentic imagini cu un John Doe aterizat de pe alta planeta - care traieste concomitent in vis si realitate - cu cadre aproape abstracte in care apar membrii trupei interpretand fragmente muzicale care fac dreptate numelui Bloodway prin anularea referintelor si construirea unei identitati particulare, dark si heavy in egala masura.

"A Fragile Riddle Crypting Clues" a fost inregistrat, mixat si masterizat de Marius Costache in Studio 148 si va fi lansat pe 3 noiembrie pe CD si in varianta digitala. Tracklist-ul este urmatorul:

1. Not Whom, But Where (feat. Tomas Lindberg) (2:21)
2. The Startling Grotesque (5:04)
3. Dont Wake The Void (8:09)
4. Midlight Scout (6:15)
5. Prison Paradise (7:25)
6. The Incident (6:25)
7. Encounters To Pray For (4:54)
8. A Fragile Riddle Crypting Clues (feat. Mat McNerney) (5:11)Primele ocazii cu care muzica noua creata de trioul Bloodway va putea fi ascultata live sunt cele trei concerte din tara anuntate deja, cand alaturi de bucuresteni vor canta si irlandezii de la Darkest Era, care au la activ doua albume monumetale, unde heavy metal-ul capata cele mai fine valente din muzica celtica. Astfel, Bloodway si Darkest Era vor concerta pe 2 noiembrie la Craiova, in Metal Bunker, pe 3 noiembrie la Bucuresti, in Fabrica si pe 4 noiembrie, la Constanta, in Pub 13.

Grupul Bloodway continua relatia cu casa de discuri italiana, I, Voidhanger Records odata cu lansarea albumului "A Fragile Riddle Crypting Clues", un capitol care incheie trilogia inceputa in 2004 cu EP-ul "Sunstone Voyager And The Clandestine Horizon", care a continuat un an mai tarziu cu primul full-length, "Mapping The Moment With The Logic Of Dreams". Cu Costin Chioreanu in rol de frontman, unul dintre cei mai renumiti artisti grafici ai zilelor noastre in sfera metal-ului, Bloodway face o mixtura de black metal, progressive, heavy rock si psychedelia in egala masura¬ł plasmuind astfel un stil neobisnuit care graviteaza in jurul simtirilor adanci si viziunilor intunecate, la fel ca in arta suprealista a lui Costin Chioreanu.

"In acest nou capitol, acelasi personaj prezent pe materialele anterioare se intoarce in lumea oamenilor, cu o perspectiva diferita, mai deschisa, fiind animat de propriile experiente si transformari mentale," explica Chioreanu. "Lumea nu e nimic altceva decat o inchisoare cu ziduri virtuale ridicate de un intelect colectiv controlat, unde toti prizonerii s-au inchis de bunavoie.Fiecare e liber sa plece si sa traiasca in afara asa-zisului sistem, dar nimeni nu vrea de fapt sa iasa din celula in necunoscut." Este un concept format printr-o aducere la realitate si melancolie, dar totusi albumul este mai agresiv decat materialele precedente de la Bloodway, fiind si extrem de intunecat. "In aceasta inchisoare, personajul nostru isi ingroapa iluziile acumulate in legatura cu omenirea si isi redescopera amintirile din copilarie," continua Costin. "Himerele il ataca, precum si fricile impuse din dorinta sa, dar in acelasi timp el ajunge la iluminare prin simpla acceptare a realitatii in toata splendoarea ei oribil de inselatoare. El intelege astfel ca toate cele inconjuratoare nu reprezinta altceva decat o chestiune de perceptie." Din punct de vedere liric, "A Fragile Riddle Crypting Clues" este cel mai introspectiv disc marca Bloodway, investigand in profunzime spiritul muzicianului, asa cum subliniaza cu instensitate cele doua texte citite de Tomas Lindberg (At The Gates) si Mat McNerney (Hexvessel). "Niciodata nu am vorbit atat de direct despre viata si experientele personale asa cum am facut-o acum," mai spune el. "M-am simtit cu adevarat liber si increzator cu mine facand acest album si asta a stimulat acea natura distincta a muzicii. Cred ca scopul nostru ca trupa a fost sa aducem in lumea asta un album special din toate punctele de vedere si cred cu tarie ca am reusit."

CAUTARE IN SITE

URMATORUL EVENIMENT
ABONARE NEWSLETTER

ALTE EVENIMENTE
 
 
 

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0