Wintersun concerteaza la Arenele Romane din Bucuresti

07.10.2017


Data: 7 octombrie 2017
Locatie: Arenele Romane
Adresa: Str. Cutitul de Argint, Nr. 26 (Parcul Carol), Bucuresti
Organizator: Promusic Production & Maximum Rock
Website Oficial: www.promusicprod.ro
Bilete: TBA
Ora: TBA

Wintersun, una dintre cele mai importante formatii de melodic death/ extreme power metal ale momentului, va concerta in premiera in România in data de 7 octombrie 2017, la Arenele Romane din Bucuresti. Evenimentul va reprezenta Warm-up Party-ul pentru Maximum Rock Festival 2017 (13-14 octombrie). Alaturi de Wintersun vor mai concerta si alte doua trupe care vor fi anuntate curând. Biletele vor fi puse in vânzare incepând cu data de 19 iunie.

Wintersun este o formatie finlandeza infiintata de multinstrumentistul Jari Maenpaa in anul 2003, timp in care artistul era si frontmanul trupei Ensiferum. Maenpaa a ales numele "Wintersun" dintr-o lista pusa la dispozitie de un prieten, explicand mai târziu ca "Winter" reflecta latura rece si furtunoasa a albumului si, de asemenea, melancolia si magia finlandeza. "Sun" se refera la senzatia de "univers", spatiu si "stele" a albumului, puternic conectata cu versurile".

Desi piesele de pe Wintersun au fost scrise intre anii 1995 si 2004, Maenpaa si-a concentrat efortul componistic pe trupa folk Ensiferum, alaturi de care a cântat inca din 1996. Albumul eponim de debut a aparut la scurt timp de la infiintare, mai exact in toamna anului 2004, atunci când Jari a inregistrat toate instrumentele, exceptie fiind tobele, parte de care s-a ocupat Kai Hahto, membru la acea vreme Rotten Sound. Desi si-a dorit ca Wintersun sa fie doar un "side-project", colegii sai din Ensiferum nu au fost multumiti de programul incarcat a lui Jari si l-au dat concediat din trupa.

Anul 2006 a debutat cu inceperea inregistrarilor albumului "Time" pentru Wintersun, asta dupa ce cu un an mai devreme line-up-ul s-a imbogatit cu inca doi membri noi: chitaristul Teemu Mantysaari si basistul Jukka Koskinen. A fost nevoie de inca sase ani ca prima parte a albumului sa fie lansata, incât au existat nenumarate probleme cu partea tehnica din spatele pieselor datorita complexitatii lor si perfectionismului lui Maenpaa.

La fel, au mai fost necesari inca cinci ani pentru a vedea aparitia unui nou material, care spre surprinderea multor fani, nu a fost continuarea mult asteptata a lui "Time", ci un material cu o noua viziune si cu un nou concept: "The Forest Seasons". Ceea ce este interesant este faptul ca Wintersun a organizat o campanie de crowdfunding pentru a putea sa isi putea construi propriul studio: suma stransa a fost un record absolut, formatia reusind sa primeasca peste 450.000 de euro. Pe lânga aceasta lunga munca asidua, trupa a mai realizat o mutare importanta: l-a cooptat pe chitaristul Asim Searah, fost membru Kiuas si The Nibiruan. "The Forest Season", al treilea album din discografia Wintersun, urmeaza sa fie lansat oficial in data de 21 iulie 2017, via Nuclear Blast Records.

CAUTARE IN SITE

URMATORUL EVENIMENT
ABONARE NEWSLETTER

ALTE EVENIMENTE
 
 
 

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0