Wolfbrigade si Execration concerteaza la Old Grave Fest VI

10.04.2017


A trecut ceva vreme de cand metalul si punkul au inceput sa colectioneze puncte comune si, lasand la o parte fenomenele Motorhead si Discharge care inca bantuie subsolurile ambelor genuri, incepand cu anii 80, cu greu mai poti spune care din ele a avut o mai mare influenta asupra celuilalt. Nicaieri in spectrul musical extrem, insa, fie el metal sau hibrid de punk, incuscrirea nu e atat de evidenta ca in cazul d-beat crust, iar Wolfbrigade, cel de-al doilea headliner al Old Grave Fest 2017 e aici sa ne incurce si mai tare.

Infiintata in 1995 cu numele de Wolfpack, trupa isi schimba numele din motive ideologice in Wolfbrigade in preajma anului 1998, si are la activ 8 albume de studio plus un al 9-lea pe teava si care se anunta demolator. In mod cert, stilul abordat de trupa e un fel de definitie a d-beat crustului, dar, ca si in cazul Disfear sau Martyrdod, influentele metal sunt atat de puternice incat ii fac pe multi sa mustaceasca, si aici nu vorbim de piese gen Catch 22 unde parca il vezi pe Lemmy salutandu-te cu mana la palarie ci de Hurricane Veins care iti ridica deatherul de pe scaun sau, cum e cazul singurei piese scurse pana acum de pe noul album - "Warsaw Speedwolf", care iti va trimite toti thrasherii sa dea ture de sala.Cei care ne cunosc stiu ca incercam sa ne respectam promisiunile si acest lucru se pare ca e valabil si pentru Execration, trupa care a fost nevoita sa isi anuleze aparitia la Old Grave Fest 2016 dar a facut toate eforturile pentru a se revansa, si iata ca acum isi regasesc locul de cinste pe afisul OGF 2017.

Ce ar mai fi de spus despre Execration? Trei albume excelente de death metal "Syndicate of Lethargy" (2008), "Odes of the Occult" (2011) si "Morbid Dimensions" (2014), ultimul castigand premiul Spellemann, echivantul norvegian al unui Grammy, ne prezinta o abordare unica si in continua evolutie a genului. Faptul ca un nou album e pe drum nu ne poate face decat sa ne intrebam ce cotloane ascunse ale death metalului vor mai decoperi norvegienii, si cel mai bun loc pentru a afla asta este fara indoiala OGF 2016.Editia din acest a a festivalului se va desfasura in zilele de 13 si 14 octombrie 2017, in Club Fabrica din Bucuresti. Abonamentele, la pretul de 115 lei, se gasesc pe www.rtmc.ro, www.iabilet.ro, in Private Hell Bar (Strada Soarelui 5, Bucuresti), la Titus Constantinescu (tel. 0722814991) sau direct de la membrii RTMC.

Lineup Old Grave Fest VI:

NECROPHOBIC (Suedia), WOLFBRIGADE (Suedia), GEHENNAH (Suedia), ATOMKRAFT (Regatul Unit), EMBRACE OF THORNS (Grecia), UNDERGANG (Danemarca), EXECRATION (Norvegia), ANGEL OF DAMNATION (Germania), BLACKEVIL (Germania), EXTIRPATION (Italia), SARINVOMIT (Turcia), KROSSBURST (Italia /Norvegia), HELLRIPPER (Regatul Unit).

CAUTARE IN SITE

URMATORUL EVENIMENT
ABONARE NEWSLETTER

ALTE EVENIMENTE
 
 
 

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0