Solstafir si Arcturus concerteaza la Rockstadt Extreme Fest 2017

05.04.2017


Solstafir si Arcturus sunt cele mai noi nume confirmate pentru Rockstadt Extreme Fest 2017, editie ce va avea loc in perioada 10-13 august pe terenul de Biatlon de la baza Cetatii Rasnov. Mai mult, editia din acest an va aduna un numar de peste 50 de formatii in ce va fi cea mai grandioasa editie de pana acum. Pentru prima data in istoria sa de 5 ani, Rockstadt Extreme Fest va avea patru headlineri, impartiti pe fiecare din cele patru zile ale festivalului, fiind pentru prima data cand prima zi a festivalului va avea parte de concerte pe ambele scene.

Noul album Solstafir, "Berdreyminn", va fi lansat in data de 26 mai si promovat in cadrul festivalului. Cum titlul poate fi tradus drept "visator", ce defineste un "profet vizionar", astfel este si esenta Solstafir, acesti 4 islandezi a caror evolutie este din ce in ce mai impresionanta.

Formatia continua sa abordeze teme psihedelice, influente classic rock si hard rock, dar in acelasi timp ramane fidela nucleului metal abordat in toti acesti ani. Insa Solstafir se concentreaza pe emotie si nu stil. Influentele sunt adunate si exprimate. Melancolie, singuratate, furie, bucurie, durere si placere, toate aceste stari se reflecta atat in noul album cat si interpretarea live.Dupa ce in 2016 au cantat impreuna cu Mayhem si Borknagar, Hellhammer si ICS Vortex revin la Rockstadt Extreme Fest cu unul din cele mai apreciate si inovative formatii din scena black metal si a abordarii avant-garde, Arcturus.

Lansati oficial in 1990, Arcturus se poate mandri cu ce este considerat unul din cele mai inovative albume black metal din istorie, "Aspera Hiems Symfonia" (1995), un mix intre clasicul black metal norvegian, melodii clasice cat si o "stare" tipic nordica rafinata, la fel cum si versurile se concentreaza asupra temelor anotimpului iernii cat si a noptii.

A urmat un alt album legendar, "La Masquerade Infernale" (1997), un stil teatral, apropiat de conceptul carnavalului cu un stil muzical construit in jurul clapelor lui Sverd si consolidat de talentul vocal a lui Garm (Ulver), pentru ca in 2002 sa apara "The Sham Mirrors". 3 ani mai tarziu trupa lanseaza "Sideshow Symphonies" (2005) pentru ca in 2007 trupa sa-si inceteze oficial activitatea. In 2011 Arcturus s-a reunit iar 4 ani mai tarziu aparea cel de-al 5-lea album de studio "Arcturian".Abonamentele pentru Rockstadt Extreme Fest 2017 sunt disponibile in retea nationala si internationala, lista pentru etapele de presale pana in august 2017 fiind disponibila mai jos:
- 270 lei = 2.02 - 09.07.2017
- 300 lei = 10.07.2017 si pe toata durata festivalului

Biletele pot fi gasite pe site-ul oficial, www.rockstadtextremefest.ro cat si in punctele de vanzare deja cunoscute: reteaua de bilete Eventim, MyTicket si Bilete.ro. Pentru achizitia in sistem international, biletele pot fi achizitionate de pe pagina oficiala a festivalului. La fel ca si precedentele editii, NU vor exista bilete pe zile , ci doar abonamente ce asigura accesul in toate cele patru zile ale festivalului.

CAUTARE IN SITE

URMATORUL EVENIMENT
ABONARE NEWSLETTER

ALTE EVENIMENTE
 
 
 

Warning: Unknown: write failed: Disk quota exceeded (122) in Unknown on line 0

Warning: Unknown: Failed to write session data (files). Please verify that the current setting of session.save_path is correct (/tmp) in Unknown on line 0