CRONICI

Recenzie concert Obituary, Exodus, Prong si King Parrot la Arenele Romane

15.11.2016


O zi obisnuita din fix mijlocul lui noiembrie si cativa fulgi disperat de razleti care palpaiau din vazduh. Astfel se infatisa cadrul in care un anumit popor de toate varstele se pregatea zbarnaind metalic sa se reverse la propriu catre Arene ca sa se simta din nou inghesuit si bine.

Ca sa nu alunec prapastios in mizerii siropoase total improprii unui asemenea eveniment, voi incepe abrupt cu ora 19:25. Ora la care se instaurase un cancer demn de cauze mai calduroase, dar care nu avea de gand sa faca rabat de la realitatea locului.

Poate si pentru a ne ...

detalii

I Am The Eternal Spectator – Maximum Rock Festival la Arenele Romane

14.10.2016


Cand ajunge la a sasea editie, se presupune ca unui festival i-au dat deja tuleiele si ca poate incepe cat de cat sa-si croiasca drum cu macheta prin jungla asta numita viata de scena. Cam asa se prezentau lucrurile la mijloc de octombrie, cand Maximum Rock tragea nadejde sa confirme cele demonstrate in editiile anterioare.

Fata de anul trecut, cand am avut de-a face cu un veritabil maraton de patru zile, de data asta asteptarile au fost comprimate in doar doua, iar asta a presupus o abordare diferita in ceea ce priveste impartirea trupelor pe zile in sensul ca, spre ...

detalii

Recenzie concert Megadeth la Arenele Romane - Into The Lungs Of Hell

13.07.2016


A patra infatisare in ultimii sase ani si a cincea la modul general pentru trasherii americani care si-au facut, iata, in timpul de pe urma un binefacator obicei de a recupera atatia ani rataciti in anonimat concertistic a multor adolescente si tinereti ale unora de prin batatura noastra. Cine ar fi prevazut asta in urma cu 15-20 de ani? Probabil aproape nimeni ca prea se statea pe vremea aia cu foamea in gat si cu speranta ascunsa mult prea adanc in niste strafunduri unde nu prea batea soarele.

Acestea fiind amintite, zic sa nu neglijez prezentul absolut si ...

detalii

In The Lap Of The Gods - Queen & Adam Lambert in Piata Constitutiei

21.06.2016


Povestesc batranii ca pe vremuri a existat un sfarsit de iulie al anului 1986. Un moment istoric, petrecut inauntrul unei cetati ai carei ziduri nu se naruiau inca, dar era inevitabil ca urmau sa se pravaleasca peste putina vreme. Erau alte timpuri si alte realitati. Soarta, karma si boala au facut ca aceea sa fie si prima, dar si ultima reprezentatie a lui Freddie Mercury in blocul rasaritean si una din ultimele afisari in concert ale legendarei trupe Queen cu el in formatie.

Iunie 2016. Trei decenii mai tarziu. Queen ajunge in Romania. In alta componenta de data asta ...

detalii

Recenzie concert Beth Hart la Sala Palatului - Good As It Gets

17.06.2016


A venit prima data anul trecut si a spart norma. A promis ca se va intoarce in anul urmator, iar luna iunie a lui 2016 a fost un prilej cum nu se poate mai bun. A fost din nou Beth Hart fiindca altfel nu s-ar mai povesti.

O canicula ravasitoare stapanea plenipotentiar urbea in acea zi de vineri. Asta s-a vazut de altfel si la fata locului pe la ora 18:30, fiindca doar niste disperati numarati pe degetele de la o mana puteau sa zaca in asemenea conditii ca prostii pe scarile de la intrare. Printre ei pe numaram si eu si asta era un act pe deplin asumat.

Nu ...

detalii

Recenzie concert The Hollywood Vampires la Romexpo - Come And Get It

06.06.2016


Intregul popor feminin a vibrat la unison cu intemeiat patos in momentul in care a fost anuntat concertul celor de la Hollywood Vampires in iubita noastra urbe. Inflacarate mesaje de sustinere s-au revarsat pe internet la auzul si cititul ca pe ale noastre meleaguri avea sa poposeasca aceasta trupa. Prinos de recunostinta pentru organizatori si exces de entuziasm debordant pe retelele de socializare.

De ce si in numele cui s-au petrecut toate aceste manifestari absolut remarcabile, vom vedea in cele ce urmeaza. Ca sa sar repede peste datele seci, o sa precizez doar ca ...

detalii

Metalhead Meeting 2016, Day Three - The Judgement Day

05.06.2016


Ultima zi a unui festival este si cea mai obositoare numai si prin prisma faptului ca in cele precedente te-ai agitat, ai baut, ai stat in picioare sau te-a batut soarele in scafarlie. Asta avea sa se vada si la fata locului pentru ca la ora la care incepea Between Colors era extrem de putina lume. Cam un rand de oameni la gardul fiecarei zone, dintre care majoritatea zdrobitoare era formata din adolescenti, si cativa cetateni ce dormitau pe scaune. Incepuse deja "Machine" pe care l-am auzit din parc, insa am ajuns taman bine cat sa incep sa fiu prezent – ce ironie! - pe "Absent". ...

detalii

Metalhead Meeting 2016, Day Two - Full Colour Is The Night

04.06.2016


A doua zi a stat sub semnul programului dat peste cap de gravele probleme de sanatate ale solistului de la Exploited si care au dus la anularea recitalului lor, astfel incat a trebuit ca in doar cateva zile sa fie ajustat orarul trupelor. In afara de acest aspect regretabil si regretat de multi cei care ar fi vrut sa-i vada in premiera pe scotieni, lucrurile au mers mai departe in firescul lor.

Un soare semet cotropea tot ce-i statea in cale. M-a cotropit pana si pe mine, dar din altfel de motive, astfel incat italienii de la Mechanical God Creation raman din nou la ...

detalii

Metalhead Meeting 2016, Day One - Agents of Brutality

03.06.2016


Cinci este numarul sub umbra caruia a adastat anul acesta festivalul. Metalhead Meeting ajunsese la a cincea editie si incerca sa duca mai departe traditia reusita a precedentelor editii. Sa se fi intamplat asta pana la urma, sa nu se fi intamplat? Las deoparte datele istorice fiindca ele apartin trecutului si exista destule referinte in sensul asta si intru direct si abrupt in miezul subiectului fiindca ar fi cam multe chestiuni interesante de spus in continuare si nu vrem sa adormim inca de la inceput stimatul public cititor.

Day One - Agents of Brutality

detalii

The First Time Ever I Saw Your Face, Gregorian la Sala Palatului

16.05.2016


Se poate ca piese de pop si rock sa fie asternute pe clasicul violoncel? Iata ca ni s-a dovedit ca se poate si tare am impresia ca ni se va demonstra in continuare! Dar cum ar fi ca aceleasi registre muzicale sa fie transpuse in registru bisericesc vechi de mai bine de un mileniu? Ar fi si este foarte corect asa pentru ca au fost de cu mai mult timp inainte.

"Ar fi" pentru ca asta se intampla de prin 1999, atunci cand proiectul izvorat in 1991 dintr-un deja consacrat experiment Enigma si-a dat o benefica resetare si a inceput o poveste frumoasa. "Au fost" pentru ca ...

detalii

CAUTARE IN SITE

URMATORUL EVENIMENT
ABONARE NEWSLETTER

ALTE EVENIMENTE